Anna Vasiļevska

Studē: LU Ķīmijas fakultāte, studiju programma „Ķīmija”.
Hobiji: Lasīšana, rokdarbi, ģitārspēle, video montāža, peldēšana, ceļojumi.
Raksturo: Mērķtiecīga, zinātkāra, paškritiska, godīga, radoša personība bez kompleksiem un bremzēm. Esmu atvērta jauniem piedzīvojumiem un kontaktiem.
Moto: Ja dzīvē nebūtu problēmu un izaicinājumu, tad tā būtu ļoti garlaicīga.


Anna Vasiļevska ir absolvējusi Liepājas pilsētas 12. vidusskolu, ieguvusi stipendiju „Ceļamaize” (ar Annas Čakstes-Rollins atbalstu) 2 200 eiro apmērā un uzsākusi studijas LU. Par sevi stāsta:

„Jau  agrā bērnībā gribēju kļūt par zinātnieci. Man ne vien patika mācīties, bet arī veidot kaut ko jaunu, improvizēt. Vecākiem gadījās ciest no maniem eksperimentiem: es pārstrādāju papīru, vārīju plastmasu, līmi, ziepes...  Tāpēc jau 8.klasē pirmajās ķīmijas stundās sapratu: „Tieši par to es esmu sapņojusi!” Tā sācies mans 5 gadu ilgais ceļš līdz studijām LU Ķīmijas fakultātē.

LU par savu topošo Alma Mater izvēlējos uzreiz, jo no daudziem paziņām zināju, ka tā ir  labākā vieta ķīmiķiem visā Latvijā. Es piedalījos vairākās mācību priekšmetu olimpiādēs, konkursos, lai nodrošinātu sev studiju vietu (ārpus tā, olimpiādē var satikt daudz gudru, jauku un mazliet traku cilvēku!). Man patīk sacensties, izdomāt jaunus mērķus un, protams, sasniegt tos.  LU Fonda stipendija bija viens no tādiem izaicinājumiem: „Vai varēšu?” Izrādījās, ka varu. Visi sapņi var piepildīties, ja tev ir vēlme un spējas pierādīt to ar savu darbu.

Tagad, uzsākot studijas LU, esmu pārliecināta, ka šī stipendija palīdzēs man veltīt savu laiku un spēku mācībām, nevis ikdienas problēmām un nodrošinās veiksmīgu startu jaunajā – jau pieauguša cilvēka dzīvē.”