Anda Birģele

Studē: Rīgas Tehniskajā Universitātē, Bakalaura studiju programmā "Ķīmija"

Kad Anda absolvēja Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas stikla dizaina nodaļu, viņa jau zināja, ka turpinās studēt dizainu, jo tas ir tas, kas viņu saista jau no agras bērnības. "Jau vidusskolas mācību procesa laikā nācās saskarties ar tehnisko zināšanu trūkumu, lai pati varētu realizēt savas idejas, nevis uzticēt tās profesionāļiem, kas bieži vien tevi līdz galam nesaprot," stāsta stipendiāte. Tādēļ Andas izvēle bija studijas turpināt Rīgas Tehniskajā universitāts Materiālu tehnoloģijas un dizaina programmā, kur viņa šogad uzsāka studijas jau 3.kursā. "Katrs nākamais universitātes gads kļūst arvien sarežģītāks un šobrīd sevi ir jāpierāda ne tikai studijās, bet arī praktiski uzņēmumā, kurā eju praksē, kas mani ļoti priecē, jo beidzot varu pielietot iegūtas zināšanās un redzēt, kā "lielajā pasaulē" viss darbojas," savā studiju pieredzē dalās jelgavniece.

Savu izvēli Anda nenožēlo: "Ļoti bieži ir dzirdēts, ka svarīgākais dzīvē ir darīt to, kas dara tevi laimīgu. Es droši varu apgalvot, ka es to daru, jo māksla un dizains ir tas, kas mani saista, tā ir mana būtība un sirdslieta. Mans hobijs ir mana nākamā profesija."

Par stipendijas nozīmi Jelgavas Novada Pašvaldības stipendijas laureāte Anda Birģele saka: "Tā ir kā balva par iepriekš padarīto darbu. Tā ir vārdos neaprakstāma gandarījumu sajūta, jo esmu vecākā no četrām māsām un pateicoties šai stipendijai, es varu atvieglot vecākiem finansiālo slogu jau trīs gadu garumā un mūsu ģimenei tas ir neatsverams atbalsts un man motivācija brīžos, kad pietrūkst spēka. Liels paldies Jelgavas novadam un Latvijas Universitātes Fondam par šo iespēju!"