Svens Lurie

Studē: LU Humanitāro zinātņu fakultāte, bakalaura studiju programma ‘’Angļu filoloģija’’.
Hobiji: Literatūra, kino, rakstīšana
Raksturo: Radošs, skeptisks, ar savu skatījumu uz pasauli.
Moto: Griba nav izpaužama citādi kā vien darbībā. – L. Vitgenšteins

"Lai gan to, ar ko vēlos saistīt savu dzīvu, sapratu tikai vidusskolas beigās, viscaur dzīvei jau biju sapratis valodas nozīmi tajā, kā skatāmies uz pasauli, tāpēc izvēle iestāties Humanitāro Zinātņu fakultātes Angļu filoloģijas programmā uzreiz šķita pareiza.

Angļu filoloģijas studijas man ir parādījušas, kā redzama valodas un komunikācijas ietekme uz cilvēkiem, un caur dažāda veida tekstu analīzi devušas skatījumu uz gan Latvijas, gan pasaules politiskajiem, sociālajiem un kultūras aspektiem, kas pielietojams gan teorētiski, gan praktiski.

Brīvajā laikā cenšos nodarboties ar lietām, kas ne tikai mani pilnveido, bet arī atstāj ietekmi uz cilvēkiem man apkārt. Lai to panāktu, veicu dalību Latvijas Universitātes debašu klubā un piedalījos jauniešu kultūras portāla Jest dibināšanā un attīstībā. Tāpat regulāri uzlaboju savas zināšanas, lasot literatūru un iesaistoties kultūras procesos, kas gan saistīti ar manu mācību procesu, gan sniedzas ārpus tā.

Jūtos ļoti pagodināts, ka Latvijas Universitātes Fonds devis man iespēju kļūt par Kristapa Morberga stipendiātu, un ceru ar stipendijas palīdzību turpināt savu akadēmisko izglītību un sasniegt sevis uzstādītos mērķus."