Anna Stepena

Studē: LU EVF, bakalaura programmā „Starptautiskā ekonomika un komercdiplomātija”
Hobiji: Mācīties, apgūt ko jaunu, lasīt, ceļot, cept kūkas, baudīt mirkļus
Raksturo: centība, apņēmība, neatlaidība, uzticamība
Moto: Jo vairāk dari, jo vairāk izdari, jo vairāk vari sasniegt.

Par sevi Pētera Avena labdarības fonda "Paaudze" Izcilības stipendijas laureāte stāsta: "Sapņot lielus sapņus un mērķēt tālu jau kādu laiku ir mana mīļākā brīvo brīžu pavadīšanas iespēja. Jau bērnudārza vecumā, kad citi bērni vēlējās kļūt par frizieriem, policistiem, pārdevējiem, es teicu mammai, ka gribētu būt Vaira Vīķe-Freiberga. Arī vēlāk, pamatskolas laikā, kad vienaudži pēcpusdienās gāja spēlēties pagalmā, es nereti paliku mājās un spēlējos, izliekoties, ka esmu premjerministre un izdodu likumus valstī."

"Esmu ārkārtīgi pateicīga saviem vecākiem, ka skolas laikā man visu ļāva izdomāt, saprast un izdarīt pašai, nevis teica priekšā un piedalījās mājasdarbu pildīšanā. Varbūt tieši tāpēc esmu izvēlējusies konkrēto studiju programmu un soli pa solim virzos uz saviem uzstādītajiem mērķiem pretī nozīmīgai nākotnes profesijai. Tāpat arī pēdējos gados mēģinu iedvesmot savus vienaudžus doties pretim lielām un nozīmīgām lietām, jo ticu, ka tikai apņēmīgi jaunieši spēs virzīt pasauli pretim izcilībai, mieram un pārticībai," savās domās dalās Anna. 

"P. Avena labdarības fonda „Paaudze” stipendijas saņemšana man bijis lielisks atgādinājums, ka viss, ko esmu paveikusi līdz šim, ir padarītā darba vērts. Tā ir motivācija virzīties tālāk un sasniegt vēl vairāk. Esmu neizsakāmi pateicīga visiem, kas bija iesaistīti stipendijas piešķiršanas procesā, kā arī visiem saviem līdzcilvēkiem par atbalstu, pacietību un nerimstošo motivēšanu."