Dārta Rasa Ozola

Studē: LU Sociālo zinātņu fakultātē, bakalaura studiju programma "Komunikāciju zinātne"
Hobiji: Teātra spēlēšana, dzejas rakstīšana, lasīšana, pasākumu organizēšana un vadīšana. Patīk vakara pastaigas pa mežu ar savu četrkājaino mīluli.
Raksturo: sabiedriskums, gribasspēks, apzinīgums, spēja pabeigt iesākto līdz galam, vēlme nepārtraukti sevi pilnveidot un piepildīt savus sapņus.
Moto: Dzivo tā, lai vecumdienās savu dzīvesstāstu ar lepnumu varētu pastāstīt mazbērniem.

"Lūk, vēl viens mērķis, kuru esmu sasniegusi - studijas LU Sociālo zinātņu fakultātē. Mērķis, kura sasniegšana liek man būt pārliecinātai par savām spējām un just, ka varu paveikt visu, vajag tikai darīt, neraugoties uz gaidāmajiem šķēršļiem. Manas attiecības ar žurnālistiku un mediju pasauli sākās vidusskolas laikraksta redakcijā. Ikdienā, intervējot un veidojot rakstus par aktivitātēm skolā, saskāros ar vienaudžiem, kuri bija neziņā par savu nākotni un iespējām studēt. Bieži vien jaunieši ne tikai nevarēja izvēlēties starp vairākām profesijām, bet arī nebija pietiekami informēti par dažādu profesiju būtību, darba un studiju iespējām, profesijas pārstāvju darba pienākumiem. Reiz, kāds skolas biedrs man teica: "Žurnālisti taču tikai lasa ziņas no lapiņas un skatās kamerā!" Tad pieņēmu vienu no lielākajiem izaicinājumiem dzīvē - organizēju "Jauno žurnālistu semināru" Valmierā ar mērķi: iepazīstināt jauniešus ar mediju pasauli, žurnālistu darba pienākumiem un studiju iespējām. Seminārā ar savu pieredzi dalījās sabiedrībā labi zināmi mediju pasaules pārstāvji. Biju gandarīta, jo zinu, ka seminārs daudziem palīdzēja kaut nedaudz pietuvoties izvēlei par turpmāko izglītību. Sapratu, ka žurnālistika un komunikācija ar sabiedrību ir mans lauciņš, tāpēc nebija šaubu, ka studēšu LU SZF.

Brīdi, kad uzzināju par stipendijas iegūšanu, atcerēšos vienmēr. Lai klases biedriem parādītu prezentāciju, atvēru e-pastu, kurš bija redzams arī uz ekrāna klases priekšā. Ieraudzīju ziņojumu no LU Fonda. Atverot to, sadzirdēju klases biedru applausus, pirms vēl biju apjautusi, kas tajā rakstīts, jo biju pārāk satraukta un saviļņota. Gribu izteikt pateicību LU Fondam un kompānijai "Arčers" par iespēju iegūt stipendiju "Ceļamaize". Tā palīdzēja man piepildīt sapni par žurnālistikas studijām un pierādīja, ka ar gribasspēku un mērķtiecību var sasniegt visu. Paldies arī maniem vecākiem, kuri ir mans iedvesmas avots ik reizi, kad pretī stājas jauns izaicinājums."


Dārta Rasa Ozola saņem stipendiju, ko atbalsta celtniecības kompānija "Arčers"