Marija Samoviča

Studē: LU Bioloģijas fakultātes Bakalaura studiju programmā
Hobiji: Eiropas Jauniešu parlaments (EJP), dziedāšana, māksla un zīmēšana, socializācija un ceļošana
Raksturo: Sabiedriska, motivēta, enerģiska un atvērta jaunajam, kā arī ļoti atsaucīga. Esmu zinātkāra, apķērīga, ļoti apņēmīga, tai pat laikā paškritiska un precīza. Man piemīt plašs interešu un redzesloks.
Moto: Cilvēks sevi neatklāj, cilvēks sevi izveido.

Kronvalda bulvārī 4 meklējams aizsākums Marijas mīlestībai pret bioloģiju un Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultāti. Viņa stāsta: "Pirmo reizi nu jau vecajā fakultātes ēkā ierados 9. klasē, kā Valsts Bioloģijas olimpiādes dalībnieks. Jau pirmajos skolas gados Ventspils 1. ģimnāzijā bija aizsācies mans olimpiāžu ceļš, kur piedalījos novada bioloģijas, mājturības, latviešu valodas un literatūras, matemātikas, vizuālās mākslas olimpiādēs, taču pirmā dalība VBO bija īpaša." Marija regulāri piedalījās dažādās aktivitātēs, tādēļ bioloģijas skolotājas Irinas Ivanes piedāvājums izmēģināt spēkus bioloģijā viņai šķita vēl viena lieliska iespēja apmierināt savu nerimstošo vēlmi iepazīt vēl neiepazīto un uzzināt vairāk. "Tagad apzinos, ka tas bija nozīmīgs pagrieziena punkts un tas mani aizvedis īstajā virzienā," atzīst "Ceļamaize" stipendiāte.

"Es uzskatu, ka, izglītojot, izaicinot un pilnveidojot sevi, indivīdam rodas dziļāka izpratne par sevi un to, kā iekārtota un kā darbojas pasaule," savās pārdomās dalās studente. Mācoties skolā, viņai bija gan teicamas sekmes, gan daudzveidīgas ārpusskolas intereses. Marija ir absolvējusi Ventspils Mākslas skolu, spēlējusi čellu Mūzikas skolā, dziedājusi korī, piedalījusies Eiropas Jauniešu parlamenta sesijās. "Arī šogad, uzsākot studijas, vēlos turpināt attīstīt sevi ne vien kā topošo pētnieku, bet arī personību, tādēļ iesaistīšos studentu pašpārvaldē, turpināšu EJP aktivitātes un uzsākšu debatēt," tā stipendiāte.

Par SIA "Arčers" atbalstītās stipendijas "Ceļamaize" iegūšanu Marija Samoviča saka: "Patiesi un no sirds novērtēju LU Fonda un kompānijas Arčers gādāto stipendiju "Ceļamaize", kas šajā mācību gadā palīdzēs segt dzīvesvietas, mācību līdzekļu un ikdienas tēriņu izmaksas. Laikā, ko citādi, iespējams, pavadītu strādājot. Pateicoties stipendijai varēšu darboties laboratorijā, paralēli akadēmiskajām zināšanām iegūstot īsteni praktiskas zināšanas. Apzinos, ka konkurence topošo stipendiātu konkursam bija milzīga, tādēļ "Ceļamaize" kalpos arī kā novērtējuma apliecinājums un atgādinājums par apkārtējo ticību maniem spēkiem, kas ir nemitīga motivācija sasniegt vairāk."

Marija Samoviča saņem stipendiju, ko atbalsta celtniecības kompānija "Arčers"