Valda Valkovska

Studē: LU Ķīmijas fakultāte, studiju programma „Ķīmija”.
Hobiji: Muzicēšana (klavierspēle, ģitārspēle un dziedāšana), rokdarbi (pērļošana, filcēšana, dekupāža, floristika, batikošana u.c.), grāmatu lasīšana.
Raksturo: Mērķtiecīga, zinātkāra, izpalīdzīga, atsaucīga, draudzīga, aktīva, ar plašu interešu loku.
Moto: „(..)ja kādam ir alkas pēc zinībām un izglītības, tad arī viņa dzīves ceļš tam jāmeklē tajā virzienā. Un visi šķēršļi ir tikai tāpēc, lai tiktu asināti cīņas ieroči, un visas brūces un ievainojumi tikai tāpēc, lai dziļākas un neapklusināmākas smelgtu ilgas pēc sniedzamā mērķa.” (A. Brigadere).

Valda Valkovska ir absolvējusi Aizputes vidusskolu, ieguvusi stipendiju „Ceļamaize 2013” (ar SIA "Kesto" atbalstu) un uzsākusi studijas LU. Par sevi stāsta:

„Vēlos studēt Latvijas Universitātē, jo, manuprāt, šī augstskola ir Latvijas izglītības pamatvērtība. Mani vienmēr ir interesējuši eksaktie mācību priekšmeti, it īpaši pētnieciskais process. Vidusskolas laikā pievērsu lielāku uzmanību tieši šiem mācību priekšmetiem.

Divus gadus apmeklējot pasākumu „Zinātnieku naktis”, izstrādājot zinātniski pētniecisko darbu ķīmijā un aizstāvot to LU Ķīmijas fakultātē, sapratu, ka ķīmija ir ilgtspējīga zinātne, ar kuru vēlos saistīt savu nākotni un pielietot savas gūtās zināšanas, lai veidotu labāku apkārtējo pasauli. Šie ir galvenie cēloņi, kāpēc vēlos studēt dzimtenē, LU Ķīmijas fakultātē.

Stipendija ir nepieciešama, lai varētu piepildīt savu sapni un apgūt izsapņoto profesiju. Domāju, ka stipendija man ir piešķirta par augstiem sasniegumiem ikdienas mācību darbā un gūtajiem rezultātiem daudzu mācību priekšmetu olimpiādēs.

Paldies LU fondam par iespēju piepildīt sapni, uzsākot mācības LU!”