Polīna Vinogradova

Izcilības stipendijas optometrijā ieguvēja 2019./2020. akad. gadā

Izveidota 2019. gadā pēc Latvijas Universitātes (LU) Fizikas, matemātikas un optometrijas (FMOF) fakultātes Optometrijas un redzes zinātnes nodaļas līdzdibinātāja un ilggadējā vadītāja, bijušā LU rektora (2000-2007), LU fonda valdes priekšsēdētāja prof. emer. Ivara Lāča iniciatīvas, aicinot ziedot kampaņai par godu viņa 70 gadu jubilejai. Šis atbalsts palīdzēs sekmīgākajam maģistrantūras optometrijas un redzes zinātnes studentam raudzīties ar skaidru fokusu un gaišu skatu nākotnē. Stipendijas mērķis ir atbalstīt talantīgāko LU FMOF profesionālās maģistra studiju programmas “Optometrija” studentu, lai nākamais speciālists varētu sekmīgi pilnveidoties gan akadēmiskajā, gan profesionālajā jomā. Mecenāti – vairāki desmiti kampaņas ziedotāju.


Polīna Vinogradova studē LU FMOF Optometrijas un redzes zinātnes nodaļas profesionālās maģistra studiju programmas "Optometrija" 2. kursā.  Polīnas vaļasprieki ir lasīšana, dziedāšana un muzicēšana. Viņu raksturo nosvērtība, Polīna ir pretimnākoša un ar lielu prieku vienmēr palīdz kolēģiem, pašai patīk mācīties un apgūt jaunus materiālus, arī pati vienmēr dalās ar citiem ar savām zināšanām, turklāt Polīnai ir augsta atbildības sajūta. Kolēģi viņu raksturo kā zinošu, atbildīgu, izpalīdzīgu, komunikablu, aizrautīgu, sirsnīgu, lojālu, draudzīgu.

Iepazīsti Polīnu!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Es esmu pabeigusi mūzikas skolu un vēl joprojām man patīk dziedāt un muzicēt. Man šķiet, ka viens no maniem talantiem ir tieši rokdarbi! Varu uztaisīt dažādus aksesuārus un bižutēriju, uzadīt vai uztamborēt šalles vai cepures, uzšūt rotaļlietas… Mani nozīmīgākie sasniegumi? Man jau ir bakalaura grāds, ļoti tuvu ir profesionālais maģistra grāds. Es strādāju darbā, kas man ļoti patīk, un man blakus ir tikai vislabākie cilvēki!

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Bakalaura darba ietvaros es pētīju fiksācijas disparitāti dažādu kontrastu apstākļos. Ar šo tēmu es esmu arī uzstājusies konferencēs – LU 76. konferencē, VisPEP 2018, kā arī DOC 2019. Savā maģistra darbā es plānoju turpināt fiksācijas disparitātes izpēti, kas varētu būt nozīmīgs pētījums arī starptautiskajā līmenī.

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Jebkurš stipendijas apjoms savā veidā motivē – motivē darīt pēc iespējas labāk un kvalitatīvāk, jo jūties novērtēts. Jūti, ka tas, ko Tu dari, interesē arī citus nozīmīgus cilvēkus. Ir svarīgi saņemt atbalstu ne tikai no savas ģimenes un draugiem, bet arī no universitātes. Brīdī, kad maģistra grāds jau ir pavisam tuvu, gribas cerēt uz sava darba nozīmīgumu. Protams, jebkurai stipendijai ir arī materiālais aspekts, kas nenoliedzami arī motivē.

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Darīt visu pēc labākās sirdsapziņas, kā arī kļūt par augsti novērtētu speciālistu savā jomā.

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Vienmēr vajag izmantot iespēju – ja var pieteikties, kāpēc gan nē? Ja nepamēģināsi, tad neuzzināsi, ko varēsi saņemt!

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Oldess Hakslijs „Brīnišķīgā jaunā pasaule”, Džordžs Orvels „Dzīvnieku ferma”, Daniels Kīzs „Puķes Aldžernonam”

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

The Fifth Element (1997), The Phantom of the Opera (2004), The Intouchables (1+1) (2011).

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Dzīvo, smaidi, attīsties!