Agneta Veinberga

Jelgavas novada pašvaldības stipendijas ieguvēja kopš 2018./2019. akad. gada

Stipendija radīta 2012. gadā ar Jelgavas novada pašvaldības gādību, tā rūpējoties par spožāku novada jauniešu nākotni un augstākās izglītības iegūšanas iespējām, kā arī spēcinot piederību savam novadam un Latvijai.


Agneta Veinberga studē Rīgas Stradiņa universitātes Farmācijas fakultātes studiju programmas "Farmācija" 2. kursā. Agneta saņem stipendiju otro gadu pēc kārtas. Viņa sevi raksturotu kā centīgu, jauku un radošu meiteni. Viņas lielākā aizraušanās ir fotogrāfija, ar ko nodarbojas lielu daļu sava brīvā laika. Protams, vislielāko laiku pavada, apgūstot noderīgo universitātes programmu, taču Agnetai patīk pavadīt kādu brīvdienu vai darba dienu vakaru patīkamā draugu kompānijā, piemēram, apmeklēt teātra izrādi vai koncertu.

Iepazīsti Agnetu!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Mans lielākais talants, manuprāt, ir spēja menedžēt laiku un paspēt visu iecerēto laikā. 

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Pagaidām nespēju atbildēt uz šo jautājumu, taču, laikam ejot, noteikt radīsies kādas pētnieciskās intereses.

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana man nozīmē godu pārstāvēt savu novadu kā RSU studentei, jo mani studiju panākumi vainagojas ne tikai kā cipari papīrā, bet arī mana vārda atspoguļošanu novada aktualitātēs. Protams, jāpiemin, ka stipendija ļoti palīdz arī finansiāli, jo esmu maksājošs students un studiju maksa nav maza.

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Noteikt strādāt vietā, kur doties kā uz atpūtu un darīt to, kas patīk vislabāk, proti, darboties savā nozarē ar visu sirdi.

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Jo tā ir lieliska iespēja ne tikai, lai finansiāli studijas būtu patīkamākas, bet arī tāpēc, ka stipendija liek turēt sevi līdzsvarā un neļauj atslābt mācību procesā, kas, manuprāt, ir ļoti nozīmīga stipendijas pievienotā vērtība.

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Frīdas Mihelsones "Es izdzīvoju Rumbulā".

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Dvēseļu putenis.

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Cītīgs darbs vainagojas ar panākumiem.