Lelde Jansone

Jelgavas novada pašvaldības stipendijas ieguvēja kopš 2016./2017. akad. gada

Stipendija radīta 2014. gadā ar Jelgavas novada pašvaldības gādību, tā rūpējoties par spožāku novada jauniešu nākotni un augstākās izglītības iegūšanas iespējām, kā arī spēcinot piederību savam novadam un Latvijai.


Lelde Jansone studē Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes profesionālā bakalaura studiju programmas "Pirmsskolas un sākumskolas skolotājs" 4. kursā. Līva stipendiju saņem ceturto gadu pēc kārtas. Viņa sevi raksturotu kā dzīvespriecīgu, runīgu un vienmēr smaidīgu cilvēku. Ikdienas vada, studējot un strādājot pirmskolā kā audzinātāja. Ja gadās kāds brīvs brīdis, Leldei ļoti patīk lasīt grāmatas, gleznot, dziedāt, cept tortes un, protams, pavadīt laiku ar ģimeni.

Iepazīsti Leldi!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Tā kā esmu ļoti kritiska, bieži sevī nemaz nesaskatu talantus, bet, ja jautātu manai ģimenei, viņi noteikti teiktu, ka mani talanti ir cept skaistas tortes, gleznot brīnumainas gleznas un dziedāt skaistas dziesmas.
Mans lielākais sasniegums ir tas, ka esmu izvēlējusies, ka dzīvē gribu būt laimīga. Tas nozīmē, ka man netraucē ne zemas algas, ne slikti laikapstākļi, ne daudz mājas darbu, jo tikai katra paša rokās ir lemt – būšu laimīgs.

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses? 

Šobrīd savā pētnieciskajā darbībā fokusējos uz pirmsskolas bērnu radošās darbības sekmēšanas iespējām. Mēs augam 21. gadsimtā, kad viss mainās un attīstās, tāpēc mans pienākums ir dot iespēju un palīdzēt bērniem attīstīt šo prasmi.

  •  Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Man tā nozīmē stabilitāti un drošību. Divas neatņemamas vajadzības. Stipendija dod iespēju dzīvot un mācīties bez satraukuma, ka varbūt man nepietiks.
Tāpat tā ir kā motivācija, virzītājs, jo tā neļauj ieaugt slinkumā, bet gan motivē sasniegt augstus mērķus.

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Mans dzīves virsmērķis ir dzīvot tā, lai, pēc gadiem atskatoties uz savu dzīvi, es varētu no sirds priecāties par visu, kas bijis.

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Droši vien tā paša iemesla dēļ, kāpēc tā ir tik svarīga man. Piesakoties neko nevar zaudēt, taču iegūt gan. Piesakoties stipendijai, students dod sev iespēju vadīt mierpilnus studiju gadus, nedomājot par naudu un lekciju kavēšanu darba dēļ!

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Pirmkārt, es ieteiktu lasīt vispār. Diemžēl lasīšana ir kļuvusi par retumu daudzu jauniešu vidū.
Bet mana izvēle nav grūta – Bībele ir tā grāmata, kas ir manā sirdī, un vēlētos, lai tā būtu arī citu sirdīs. Tāpēc tieši šo grāmatu es rekomendētu nevis izlasīt, bet lasīt.

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Man ir daudzas mīļas filmas, taču 2 no tām ir īpaši mīļas:
Kā skolotāja ikvienam pedagogam ieteiktu noskatīties filmu “Beyond the Blackboard”, kura atklāj patiesu stāstu par kādu brīnumainu skolotāju.
Bet ikvienam pavisam noteikti ieteiktu noskatīties Mela Gibsona filmu “Kauja par Heksoridžu”.

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Droši vien tas, ko katru dienu mācu saviem audzēkņiem: Nedari otram to, ko nevēlies, lai dara tev! Taču jāatceras, ka tas strādā arī otrādi: Dari otram tā, kā tu vēlētos, lai dara tev!