Līva Freiberga

Jelgavas novada pašvaldības stipendijas ieguvēja kopš 2016./2017. akad. gada

Stipendija radīta 2014. gadā ar Jelgavas novada pašvaldības gādību, tā rūpējoties par spožāku novada jauniešu nākotni un augstākās izglītības iegūšanas iespējām, kā arī spēcinot piederību savam novadam un Latvijai.


Līva Freiberga studē Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes profesionālā bakalaura studiju programmas "Pirmsskolas un sākumskolas skolotājs" 4. kursā. Līva stipendiju saņem ceturto gadu pēc kārtas. Viņas pozitīvākās īpašības ir labsirdība, draudzība, mīļums un izpalīdzīgums. Līvas aizraušanās vasarā ir braukšana ar skrejriteni kopā ar draugiem, ar kuriem ir piedalījusies Rīgas organizētajā nakts braucienā. Viņas ikdienas gaitas ir doties uz augstskolas lekcijām un strādāt ar bērniem bērnudārzā.

Iepazīsti Līvu!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Manuprāt, mans talants ir cept kūkas, tas mani aizrauj un izdodas arī. Nozīmīgākie sasniegumi līdz šim ir pārkāpt savam kautrīgumam pāri un bērnudārza rīkotajā pasākumā tēlot Ziemassvētku rūķīti, kad apkārt ir daudz cilvēku, kas skatās uz mani. 

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Šobrīd es pētu sākumskolas skolēnu runas prasmes attīstīšanu latviešu valodas stundās 2. klasē. Šī tēma ir ļoti interesanta, jo atspoguļo veidus, kā bērniem var attīstīt runas prasmi sākumskolas klasēs.

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana man nozīmē ļoti daudz, jo tā palīdz man saņemties studijās, kad tas visvairāk ir nepieciešams, jo, lai stipendiju iegūtu vidējai atzīmei jābūt 7,5 ballēm. It īpaši, kad liekas, ka nu vairs vispār nav spēka mācīties, bet tad atceros, ka man taču ir jābūt labai vidējai atzīmei, lai varētu iegūt atkal stipendiju.

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Mans virsmērķis ir pabeigt augstskolu un turpināt studijas maģistrantūrā, lai studētu logopēdiju.

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Citiem studentiem es ieteiktu pieteikties, jo tā ir lieliska iespēja saņemt papildus naudiņu par to, ka labi mācies, un tas dod stimulu tajos brīžos, kad liekas, ka darbi ir par daudz un spēka nav vairs vispār.

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Es ieteiktu pirmsskolas un sākumskolas skolotājām izlasīt latviešu pasaku grāmatas, piemēram, Margaritas Stārastes pasakas ir ļoti labas un palīdz darbā ar bērniem.

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Es ieteiktu noskatīties “Klases salidojumu”, jo tā ir ļoti jautra latviešu filma, un aktieri spēlē tiešām lieliski.

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Mans dzīves sauklis ir “Nekad neapstājies, lai arī cik grūti būtu.”