Emīls Ikvilds

Salaspils novada pašvaldības stipendijas ieguvējs 2019./2020. akad. gadā

Stipendija radīta 2013. gadā ar Salaspils novada pašvaldības gādību, tā rūpējoties par spožāku novada jauniešu nākotni un augstākās izglītības iegūšanas iespējām, kā arī spēcinot piederību savam novadam un Latvijai.


Emīls Ikvilds studē Rīgas Ekonomikas augstskolas (Stockholm School of Economics in Riga) bakalaura studijas programmas "Ekonomika un uzņēmējdarbība" 1. kursā. Emīls ir ļoti mērķtiecīgs, vienmēr cenšas piepildīt savus mērķus un uzstādīt jaunus, līdz ar to patīk būt ambiciozu cilvēku pilnā vidē, kas dzen uz priekšu un iedvesmo. Viņš tic, ka visas pūles kādreiz atmaksājas, tāpēc nebaidās ieguldīt smagu darbu un laiku. Brīvo laiku pārsvarā saista ar sportu – to vēro un nodarbojos ar to. Sports norūda un palīdz attīstīt jaunas prasmes, kas lieti noder profesionālajā vidē.

Iepazīsti Emīlu!

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

   Stipendija sniedz gandarījumu par to, ko es esmu paveicis līdz šim, un motivē augstākiem mērķiem nākotnē. Tāpat tā piešķir brīvībās sajūtu, ļaujot nedomāt par ikdienas raizēm un koncentrēties uz saviem pienākumiem. Stipendijas iegūšana sniedz apliecinājumu, ka esmu uz pareizā ceļa, pa kuru jāturpina pacietīgi iet.

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

   Darīt to, kas man patīk, darīt to, cik vien labi tas ir iespējams, un gūt gandarījumu no tā.

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

   Sēžot uz vietas un neko nemēģinot, nekas arī nesanāks. Īlons Masks ir teicis: "Pirmais solis ir nodrošināt to, ka kaut kas ir iespējams; tad arī šī iespējamība piepildīsies."

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

   Džordžs Orvels "1984". Grāmata, kas nekad nezaudēs savu aktualitāti.

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

   "Joker" (2019).

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

   "Izglītība ir tas, kas paliek pāri, kad aizmirsies ir viss, kas mums ir ticis mācīts." /Alberts Einšteins/