Laura Ramza

Salaspils novada pašvaldības stipedijas ieguvēja kopš 2017./2018. akad. gadā

Stipendija radīta 2013. gadā ar Salaspils novada pašvaldības gādību, tā rūpējoties par spožāku novada jauniešu nākotni un augstākās izglītības iegūšanas iespējām, kā arī spēcinot piederību savam novadam un Latvijai.


Laura Ramza studē Rīgas Ekonomikas augstskolas (Stockholm School of Economics) bakalaura studiju programmas "Ekonomika un uzņēmējdarbība" 3. kursā. Laura stipendiju saņem trešo gadu pēc kārtas. Paralēli studijām viņa ir uzsākusi savas darba gaitas, strādājot par biznesa analītiķi, tādējādi nepaliek daudz brīvā laika hobijiem un citiem dzīves priekiem. Tomēr, kad atrodas kāds brīvs brīdis, piemēram, transportā uz mājām, Laurai ļoti patīk lasīt grāmatas. Lai gan viņa neneliedz, ka viens no viņas vismīļākajiem veidiem, kā pavadīt savu brīvo laiku, ir ar draugiem un sev tuvajiem, jo tieši tā viņai vislabāk izdodas atslābināties, būt laimīgai un patiešām no visas sirds priecāties, jo uz brīdi Laura ir aizmirsusi visus tuvākos termiņus un darāmos darbus, kas sagaida. Pēdējā laikā savā saspringtajā grafikā pamanījusi, ka viņai ļoti labi padodas sliktajā atrast labo.

Iepazīsti Lauru!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Noteikti viena no manām visnoderīgākajām prasmēm jeb talantiem ir spēja ātri mācīties un iejusties jaunās kompanijās, kas viennozīmīgi man ļoti palīdzēja, uzsākot savas darba gaitas. Papildus, teiktu, ka viens no man personīgi lielākajiem sasniegumiem ir laika saplānošana, kas man ļauj mācīties, strādāt un turpināt būt dzīvespriecīgai vienlaikus! 

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Studiju laikā ir nācies pētīt daudzus un dažādus tematus, sākot no makroekonomikas Rumānijā, beidzot ar skolēnu mērķiem stāties universitātē. Tomēr līdz šim mani mīļākie un interesantākie pētījumi ir bijuši šādi: 1) pētīju kompāniju apvienošanās un pārņemšanas darījumus (mergers & acquisitions), kur dziļāk skatījos, kādi Liebritānijas kompāniju finanšu rādītāji ietekmē varbūtību, ka noteikto publisko kompāniju pārņems kāda cita ārzemju kompānija. 2) šī brīža bakalura darba pētījums, kurā pētu attiecības starp Nasdaq Baltic publisko kompāniju korporatīvo sociālo atbildību un attiecīgo kompāniju peļņas finanšu indikatoriem. 

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendija vēl joprojām turpina būt kā viens no motivatoriem ikdienā, jo šis ir vēl viens apstiprinājums tam, ja kaut ko vēlas sasniegt, tad ir tikai jādara. 

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Būt laimīgai! 

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Būšu klišejiska – nepamēģināsi, nedabūsi. Tieši tik vienkārši topošais vai esošais students varētu sev atvieglot ikdienu un samazinātu sarakstu ar lietām, par kurām ikmēnesi vajag uztraukties vai aizdomāties. 

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Noteikti ieteiktu izlasīt vienu no savām mīļākajām grāmatām, kura liek lasītājam caur jokiem aizdomāties par to, kā mēs skatāmies uz lietām, – The Subtle Art of Not Giving a *, kuru sarakstīja Mark Manson. Šo grāmatu esmu ieteikusi un dāvinājusi daudziem saviem draugiem, un arī viņiem šī grāmata ir viņu mīļāko grāmatu topā. 

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Ja kāds vēl nav paspējis, es ieteiktu noskatīties Džokeru, bet pievērst uzmanību tieši galvenās lomas atveidotāja aktierspēlei. 

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Stay hungry, stay foolish. /Steve Jobs/