Nauris Osis

Stipendijas "Ceļamaize" ieguvējs 2020./2021. akad. gadā

Stipendiju programma “Ceļamaize” radīta, lai sniegtu motivējošu atbalstu Latvijas Universitātes (LU) pamatstudiju 1. kursa studentiem, kuriem, absolvējot vidusskolu, ir augstas sekmes gan mācībās, gan sasniegumi ārpusskolas aktivitātēs. Kopš 2008. gada ilggadējais mecenāts uzņēmums "Arčers" sniedz ieguldījumu talantīgāko Latvijas jauniešu izaugsmē un veicina inteliģentākas sabiedrības veidošanos.


Nauris Osis studē LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes bakalaura studiju programmas “E-bizness un loģistikas vadības sistēmas” 1. kursā. Brīvajā laikā Nauris pilda sudoku, kā brīvprātīgais palīdz dažādos pasākumos, kā arī cenšas parādīt brīvprātīgā darba lieliskos plusus plašākam sabiedrības lokam. Vasarās cenšas arī apceļot Latviju – gan ģimenes lokā, gan ar draugiem. Kopš vasaras beigām Nauris ir izveidojis arī savu bloga lapu, kurā ik pa brīdim raksta savas personīgās pārdomas par dzīves notikumiem.

Iepazīsti Nauri!

  • Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Par lielāko talantu varētu uzskatīt manu daudzpusīgumu – esmu guvis panākumus gan eksakto zinātņu olimpiādēs (fizikā, matemātikā), gan humanitāro (latviešu valodā, lingvistikā), gan sportā (florbolā, volejbolā), kā arī aktīvi iesaistījos ārpusskolas aktivitātēs. Nozīmīgākie sasniegumi noteikti ir vasarā gūtā uzvara Latvijas sudoku čempionātā un manis izveidotā Facebook grupa “Brīvprātīgie+”, kurā tiek ziņots par dažādiem pasākumiem un darbiem, kuros brīvprātīgie var piedalīties. Šobrīd grupā ir vairāk nekā 530 dalībnieki.

  • Kādas ir tavas pētnieciskās intereses?

Es ļoti vēlos vairāk izpētīt e-sporta popularitātes pieaugumu pasaulē un iespējas to paātrināt Baltijas valstīs, īpaši Latvijā. Līdz šim esmu hobija veidā pētījis, cik viegli/grūti ir ietekmēt sludinājumu cenas, izveidojot nelielu monopolu kādā pārdošanas kategorijā.

  • Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Iegūtā stipendija viennozīmīgi pierāda manas centības nozīmīgumu – tie vairs nav diplomi, bet gan universitātes gods, ko es nesīšu un izmainīšu ar saviem darbiem un mērķtiecību.

  • Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Pirms pāris gadiem emocionāli biju ļoti grūtā vietā, tomēr es spēju savākt sevi un izķepuroties, jo sapratu, ka nekas nemainītos, ja nodarītu sev pāri. Ja nevaru izmainīt savu dzīves svarīgumu, tad vismaz varu palīdzēt citiem nenoiet no pareizā ceļa un nedarīt ko vēlāk nožēlojamu. Kopš tā brīža ļoti cenšos palīdzēt saviem draugiem un paziņām grūtos brīžos, lai viņi nenonāktu emocionālā bedrē.

  • Kāpēc tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Šī ir vienreizēja iespēja savus darbus pārvērst gan fiziskā, gan morālā vērtībā. Sajūta, ka LU fonds ir izvēlējies tieši tevi, ir ļoti pacilājoša un liek censties un pierādīt sevi vēl vairāk. Piesakoties stipendijai, tu veic pirmo soli ceļā uz panākumiem!

  • Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Es noteikti ieteiktu izlasīt Arno Jundzes “Sarkanais dzīvsudrabs”. Šī grāmata mani piesaistīja un lika paskatīties uz savu dzīvi no cita skatpunkta.

  • Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Noteikti ieteiktu noskatīties 2013. gada filmu par Stīvu Džobsu (ang. Jobs). Manuprāt, vislabākā no visām filmām par Apple dibinātāju, kas parāda augšupceļu un lejupslīdi ģēnija dzīvē.

  • Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Jebkura iespēja tev būs tikai vienreiz – nepazaudē to!