Kristīna Ēce

Kristīna Ēce ir LU Teoloģijas fakultātes studente, kura 2021./2022. akad. gadā saņem Vilimantikas latviešu evanģēliski luterisk;as draudzes stipendija.

Iepazīsti Kristīnu! 

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Noskrieti 3 pilni maratoni (42,195 km). Dalība Pasaules, Eiropas un Latvijas čempionātos rogainingā (24 stundu komandu orientēšanās sacensības), katru reizi pieveicot 70+ km. Dalība četros Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkos lielajā kopkorī. Misionāres kalpošana 27 valstīs 3 kontinentos un evaņģēlistes kalpošana Latvijas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Daudzu gadu studijas Latvijā un ārvalstīs, kas beidzot ir atvedušas līdz doktorantūras studijām.

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Tas ir liels iedrošinājums, ka mans līdz šim ieguldītais darbs un kalpošana ir tikuši novērtēti. Stipendija dos iespējas arī tālāk pilnveidot savu studiju procesu un būt efektīvākai. 

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Varbūt par visu dzīves misiju un sūtību nerunāšu, bet akadēmiski gribu "izcelt" no aizsmirstības misionārus no Latvijas, kuri kalpoja dažādās pasaules valstīs. Pierakstīt un atdzīvināt Latvijas misijas vēsturi, lai pēc tam varam vērtēt, kas ir kristīgā misija šodien, 21. gadsimtā. Vēlos arī motivēt Latvijas kristiešus piedalīties misijas darbā. 

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Viktors Igo "Nožēlojamie", Rūdolfa Blaumaņa darbi, Gundars Ceipe "Dieva tautas dzimšana. Latvieši"

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

"Silence" (Martin Scorsese); "The Mission" (Roland Joffe); "Chariots of Fire" (Hugh Hudson)

Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Vispirms tā ir iespēja apstāties un izvērtēt paveikto līdz šim. Tad tā ir iespēja saņemt finansiālu atbalstu savam studiju procesam - materiāliem, sadzīvei utt. Noteikti, uz priekšu!

Kāds ir tavs dzīves sauklis?

"Mīlēt Dievu un savu tuvāko." Ne vienmēr tas izdodas, bet cenšos.