Diāna Sloboda

Diāna Sloboda ir 2022./2023. akad. gada Mundheim ģimenes stipendijas ieguvēja!

Iepazīsti Diānu!

1.Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Mana labākā īpašība noteikti ir spēja sevi disciplinēt un sakoncentrēt enerģiju jaunu mērķu sasniegšanai, pat tad, kad ceļā nostājas grūtības. Nozīmīgākais sasniegums līdz šim noteikti ir jau iegūtais Maģistra grāds ķīmijā LU ĶF, izcili aizstāvētais Maģistra darbs, dalība starptautiskās zinātniskās konferencēs, līdzdalība zinātnisko rakstu tapšanā. Vēlos turpināt attīstīties un mācīties, esmu radoša personība, brīvajā laikā nodarbojos ar fotogrāfiju, rokdarbiem. Spēja izprast mākslinieku un zinātnieku "valodu" jau man ir rokā, šobrīd LU BVEF programmā "International Business" apgūstu biznesa un līderības valodu.

2.Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Pirmkārt iegūt LU Fonda stipendiju ir gods, tā ir atzinība par jau padarīto un investīcija nākotnē, lai sekmētu izaugsmi. Esmu ļoti priecīga un pateicīga par atbalstu studijās, tas ir gan drošības spilvens, gan motivācija.

3.Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Kā jau katram cilvēkam - būt laimīgam, bet arī būt noderīgam sabiedrībai, palīdzēt cilvēkiem, būt atbalstam, būt līderim. 

4.Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

I.Ziedonis, N.Ikstena "Nenoteiktā bija"

S.Hawking "A brief history of time"

Pēdējā laikā esmu iemīļojusi žurnālu "IR Nauda" - iedvesmojoši stāsti par uzņēmējiem Latvijā un pasaulē.

5.Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

The Artist /M.Hazanavicius/

6.Kāds ir tavs dzīves sauklis?

"Ja jūs gribat sevi apliecināt, ejiet tumsā un neņemiet nevienu sev līdz. Visu var tumsā pazaudēt, bet sevi – tikai atrast." /I.Ziedonis/