Paula Malnača

Paula Malnača 2022./2023. akad. gadā saņem Ainas Galējas "Ceļamaizes" stipendiju.

Iepazīsti Paulu!

 

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Esmu Latvijas Universitātes Fizikas bakalaura pirmā kursa studente, kas brīvos ziemas vakarus pavada karate treniņā vai uz dīvāna, dziļi zem segas kopā ar savu suni Nikko. Siltās dienas labprāt spēlēju volejbolu, baudu dabu, laiku ar ģimeni un draugiem. Līdz šim varu būt lepna ar savu mērķtiecību, kas vidusskolas gados ļāva sekmīgi piedalīties neskaitāmās olimpiādēs, konkursos un valsts kārtā iegūt trešo pakāpi ZPD konferencē.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendijas iegūšana man nozīmē neaprakstāmu lepnumu. Lepnumu studēt Latvijā, studēt programmā, kas man patiesi rada prieku, būt novērtētai par paveikto. Tas ir kā apliecinājums un atalgojums ieguldītajam darbam vidusskolas posmā. Stipendija nozīmē atbildības sajūtas nepazaudēšanu un neatkarības iegūšanu no vecākiem studiju laikā.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Atrast savu dzīves misiju. Kā teiktu Andris Akmentiņš: “Ejiet un vispirms iemīliet dzīvi, tad varēsiet meklēt tai jēgu.” Baudu laiku ar sevi, draugiem, ģimeni, attīstu sevi un palīdzu attīstīties arī citiem.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Patriks Ness “Septiņas minūtes pēc pusnakts” un Māris Bērziņš “Svina garša”. 

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

“Shutter Island”

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Kā teiktu mans vectēvs: “Galvenais ir turpināt rakt!” Nekad neapstājies darboties, sevi attīstīt un nonāksi visur, kur vēlies, sasniegsi visu, par ko esi sapņojis.