Reinis Isaks

Reinis Isaks 2022./2023. akad. gadā saņem stipendiju "Ceļamaize Arčers".

Iepazīsti Reini!

1.Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Esmu jaunietis ar plašu interešu loku. Mani interesē aktīvs dzīvesveids, māksla un mūzika. Jau no vidusskolas vislielākā interese man ir par matemātiku. Šis priekšmets mani saista, jo tas ir ne tikai izaicinošs un prātu attīstošs, bet arī interesants, daudzveidīgs un tajā iedziļinoties var atklāt daudzas likumsakarības.  Arī mani lielākie sasniegumi ir saistīti ar matemātiku. Visus trīs vidusskolas gadus esmu piedalījies matemātikas olimpiādēs,  pakāpeniski uzlabojot savu sniegumu. Mācoties 11. klasē, Rīgas pilsētas matemātikas olimpiādē ieguvu 2. vietu. Savukārt 12. klasē 2. vietu ieguvu arī Valsts matemātikas olimpiādē un 3. vietu Atklātajā matemātikas olimpiādē. Esmu beidzis Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas fagota klasi. Esmu piedalījies vairākos pūšaminstrumentu spēles konkursos un ieņēmis vairākas godalgotas vietas. Uzskatu, ka fagota spēlēšana ir mans talants.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana nozīmē manu sasniegumu un prasmju novērtēšanu. Tas ir liels pagodinājums. Stipendija veicinās mani vēl vairāk pievērsties matemātikas studijām, kā arī iesaistīties LU sabiedriskajā dzīvē, projektos, pasākumos un aktivitātēs. Ar savu uzcītību gribu pierādīt to, ka šī stipendija man nebija piešķirta veltīgi. Izcilības stipendija “Ceļamaize” mani motivēs darboties ar vēl lielāku atdevi.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Esmu pārliecināts, ka matemātika ir tā joma, kurā es gribētu darboties. Vēlētos nodarboties ar pētniecisko darbību matemātikā (Skaitļu teorijā, ģeometrijā utt.). Man ir bijusi pozitīva pieredze, izstrādājot zinātniski pētniecisko darbu un iegūstot valstī I pakāpi. Uzskatu, ka mana misija ir pētīt, pilnveidot un popularizēt matemātikas jomu.  

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Gribētu ieteikt izlasīt E. Ādamsona romānu“Sava ceļa gājējs”. Romānā ir stāsts par jaunieti, kurš meklē savu dzīves ceļu un attīsta sevi kā personību, un pats mēģina veidot savu nākotni. Galvenais varonis ir Askolds, kurš ir tikko pabeidzis vidusskolu un kļuvis par studentu. Grāmatā labi parādīts tas, ka cilvēka dzīvi veido ne tikai viņš pats, bet arī sastaptie cilvēki, notikumi un nejaušības. Man tuva ir Askolda mērķtiecība: ”Man ir griba, un, ja es gribu, es visu varu, es varu būt patiess pret sevi un iet savu ceļu, kas ir lielākā drošsirdība.”

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Es ieteiktu noskatīties režisora Vesa Andersona filmu “Viesnīca “Diženā Budapešta””, kuras sižets veidots pēc rakstnieka Stefana Cveiga darbiem. Filmas darbība notiek greznā slēpošanas kūrorta viesnīcā 20.gs. 30. gados. Filmas galvenie varoņi ir konsjeržs Gustavs H. un izsūtāmais zēns Zero. Filmas gaitā viņi kļūst par labākajiem draugiem un palīdz viens otram visdažādākajās situācijās. Gustavs mantojumā iegūst gleznu, bet vienlaikus arī kļūst par aizdomās turamo draudzenes slepkavībā, un viņu vajā mirušās radinieki. Filmā ir ļoti dinamiska darbība, ir daudz humora. Filmas sižets aizrauj no sākuma līdz pašām beigām.

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

“Liktenis ved to, kurš vēlas, kurš nevēlas – to velk!”