Ričards Bulavs

Ričards Bulavs 2022./2023. akad. gadā ir ieguvis stipendiju Ceļamaize "Arčers".

Iepazīsti Ričardu!

1.Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Pēdējā gada laikā esmu izmainījis savu dzīvi par 180 grādiem. Atsakoties no savas sporta karjeras, ilgāku laiku nezināju ko vēlos dzīvē darīt. Esmu iemācījies, ka smagi lēmumi noved pie jauna sākuma. Šis solis lika man pieaugt ļoti ātri un uzņemties atbildību par savām darbībām. Mans lielākais sasniegums ir mana apņēmība un atbildība par lietām ko daru. Esmu izveidojis savu Youtube kanālu ko nosaucu ”Gandrīz_Pabeigts”. Savā dzīves laikā esmu uzņēmies lielus riskus jo ticu, ka riskējot ir iespējams sasniegt savus mērķus. Mūsu kanālam ir liela atsaucība un tas ir lielisks pierādījums, ka ticot vari sasniegt jebko. Vienmēr uzņemos darīt daudz, jo vairāk darīsi vairāk izdarīsi, ko pierādu apvienojot savu sirdslietu ar studijām, un aktīvi darbojoties LU pašpārvaldē.

2.Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana man ir pierādījums, ka dzīvē esmu uz pareizā ceļa un, ka dzīvē, ieguldot darbu, varu izdarīt jebko. Šī stipendija ir liels pagodinājums, ka Latvijas Universitāte mani atbalsta un ļauj man turpināt attīstīties. Esmu izvēlējies savus sapņus un mērķus, un turpināšu strādāt lai pēc iespējas ātrāk sapņi kļūtu par realitāti.

3.Kāda ir Tavas dzīves misija, sūtība?

Mana dzīves misija ir iedvesmot cilvēkus nebaidīties un darīt to katrs mīl, neskatoties ko par to domā citi apkārtējie. Es vēlos Latvijas vārdu nest pasaulē un pierādīt, ka lai arī nākot no mazas valsts tu vari sasniegt lielas lietas. Kā arī sevis personiskā attīstība un garīgā izaugsme, lai būtu kā paraugs un mentors citiem un varētu dot atpakaļ gan Latvijai, gan studentiem, kā arī Latvijas Universitātei. 

4.Kādu grāmatu Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendātiem?

Es ieteiktu izlasīt grāmatu “ The Secret” ko ir sarakstījusi Ronda Bērna. Šī grāmata man palīdzēja noticēt sev un saprast, ka ticībai un manifestācijai ir liels spēks.

5.Kādu kinofilmu Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendātiem?

Man ļoti patina filma “Tiesības uz laimi”, kas balstīta uz Krisa Gārdnera memuāriem. Filmas laikā es ieguvu pārliecību un ticību, ka viss ir iespējams. Un šajā filmā ir ļoti daudz labas mācības.

6.Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Galvenais ir ticēt sev, jo tas ir viss kas vajadzīgs lai sasniegtu mērķus. Ja tu netici sev tad kā tu vari vēlēties lai tev ticētu citi? Ticot sev un smagi strādājot ar laiku tev sāks noticēt arī citi, un tad tevi vairs neviens neapturēs.