Dace Suveizda

Armīna Rūša piemiņas stipendiju (2 200 eiro) Dace Suveizda ieguvusi 2008./2009.gadā, studējot LU Juridiskās fakultātes maģistrantūrā.
Pēc Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas absolvēšanas, kas devusi pārliecību par sevi un pārliecību, ka grūtības ir tāpēc, lai tās pārvarētu, Dace iestājās Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. Jauniete uzskata, ka studijās svarīgākais ir sevis pilnveidošana. Bakalaura studiju laikā izmantota iespēja piedalīties apmaiņas programmā „Erasmus”, lai studētu Savojas Universitātē Francijā.

„Viens no obligātiem priekšnoteikumiem, lai varētu iegūt Armīna Rūša piemiņas stipendiju, ir dalība kādā no studentu vai studenšu korporācijām, kas ir arī manas dzīves būtiska sastāvdaļa – esmu studenšu korporācijas „Varavīksne” dalībniece. Arī tas man ir devis iespēju pilnveidot sevi,” stāsta Dace.

„Esmu pateicīga par iespēju divreiz iegūt Armīna Rūša piemiņas stipendiju, taču vairāk par iegūto mantisko labumu man nozīmē tas, ka, saņemot stipendiju, jūtu, ka man uzticas un tieku novērtēta. Mecenātismam ir ļoti liela nozīme, lai Latvijā veidotos kvalitatīvi jaunie speciālisti - pretējā gadījumā daudzi studenti jau pirmajā kursā spiesti strādāt, tādējādi ciešot studiju procesam,” domā Dace.

2010. gadā Dace aizstāvējusi maģistra darbu par tēmu "Parlamenta atlaišana".