Digne Ūdre

Armīna Rūša piemiņas stipendiju (2 200 eiro) Digne Ūdre ieguvusi 2008./2009.gadā, studējot LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes bakalaura programmā.
Digne Ūdre ir topošā vizuālās mākslas un kultūras vēstures skolotāja. „Ar izvēlēto mācību programmu esmu ļoti apmierināta, studijas sagādā patiesu prieku. Galvenokārt, izvēlējos tieši šo studiju programmu, jo man vienmēr ir paticis darboties radoši – zīmēt, gleznot, veidot –, arī savu nākamo profesiju vēlējos radošu. Esmu absolvējusi Smiltenes ģimnāziju. Tur pavadītos gadus vienmēr atceros ar patiesu prieku un siltumu sirdī, tieši tādēļ Smiltene bija mana pirmā prakses vieta,” stāsta Digne.

Jau vairāk nekā gadu Digne aktīvi darbojas studenšu korporācijā „Staburadze”. „Šobrīd savu ikdienu jau vairs nevaru iedomāties bez tā. Kaut arī darbošanās korporācijā ir mana ikdiena, tas nav nekas ikdienišķs. Katra tikšanās reize, katrs pasākums – kaut vai vienkārši audzināšanas un kantu stundas ir īpašas. Vislielākais ieguvums esot korporācijā ir daudzie brīnišķīgie cilvēki, ko esmu iepazinusi,” stāsta Digne.

Tā kā jauniete ir korporācijas biedre, viņai bija iespēja pretendēt uz Armīna Rūša piemiņas stipendiju un izdevās sekmīgi to iegūt. „Stipendijas piešķiršana man bija ne tikai liels gods, bet arī ļoti nozīmīgs atbalsts studiju procesā, ikdienā, kā arī zināšanu papildināšanā ārpus studijām. Arī sadarbība ar LU Fondu vienmēr bijusi ļoti veiksmīga. Ar ļoti patīkamām atmiņām atceros LU Botāniskā dārza sakopšanas talku, kur gan strādājām, gan atpūtāmies skaistā apkārtnē un svaigā gaisā,” atceras Digne.

2010. gadā Digne aizstāvējusi diplomdarbu par tēmu "Viduslaiku kodeksu elementu izmantošanas iespējas 6. klases vizuālās mākslas stundās".