Jeļena Miķelsone

Cietvielu fizikas "Groglass" stipendiju (2 200 eiro) Jeļena Miķelsone ieguvusi 2008./2009.gadā, studējot LU Fizikas un matemātikas fakultātes maģistrantūrā.

Pēc Preiļu Valsts ģimnāzijas absolvēšanas Jeļena Miķelsone iestājās LU Fizikas un matemātikas fakultātes Fizikas nodaļā. Interese par fiziku viņai radās jau pamatskolas laikā, tāpēc studiju izvēle ir likumsakarīga. Paralēli mācībām Jeļena strādā Cietvielu fizikas institūtā. Kopš 2006.gada aktīvi piedalās dažādās vietējās un starptautiskās konferencēs.

Par Cietvielu fizikas stipendiju jauniete uzzināja no kolēģiem un, izvēloties interesējošu pētniecības tematu, nolēma pieteikties. Pateicoties piešķirtajai stipendijai, Jeļenai izdevās veikt īpašu pētniecības projektu. Jauniete aicina arī citus izmantot iespējas, ko sniedz stipendijas: „Mans galvenais ieguvums bija zināšanas, veicot pētniecības projektu. Līdz šim nebiju saskārusies ar antirefleksijas pārklājumiem, bet pa šo gadu esmu izlasījusi daudz literatūras par tiem un aktīvi darbojusies laboratorijā.”

Jeļena izsaka pateicību SIA "Groglass" par atbalstu un uzskata, ka cietvielu pētniecības stipendija sniedz ne tikai finansiālu atbalstu, bet arī palīdz pilnveidot savas zināšanas.

2010. gadā Jeļena aizstāvēja maģistra darbu par tēmu "Hologrāfiskais ieraksts fotopolimēros".