Ieva Zaķe-Tiļuga

Ieva Zaķe-Tiļuga Kristapa Morberga stipendiju (2 200 eiro) ieguvusi 2008./2009.gadā, studējot RTU bakalaura programmā.

Studiju programma: RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte

Hobiji: Rokdarbi, lasīšana, zīmēšana

Sevi raksturo: Esmu no tiem cilvēkiem, kuriem patīk „rakt dziļumā” – ja kāds jautājums šķiet interesants, tad cenšos par to uzzināt pēc iespējas vairāk. Esmu ļoti paškritiska, kā arī sagaidu no citiem, ka viņi sev uzticēto darbu darīs pēc labākās sirdsapziņas.

Moto: Ceļš uz mērķi nereti ir daudz svarīgāks par pašu mērķi. Baudi to!

Kristapa Morberga RTU inženierzinātņu stipendiāte Ieva Zaķe- Tiļuga par sevi stāsta:

Ķīmijas tehnoloģiju Rīgas Tehniskajā universitātē izvēlējos studēt, pateicoties savai ķīmijas skolotājai Antoņinai Japinai, kura ieguldīja daudz laika un darba, lai savus skolēnus iepazīstinātu ar ķīmiju un tās sniegtajām iespējām. Savu izvēli joprojām neesmu nožēlojusi, jo izvēlētās studijas sniegušas zināšanas, pieredzi, iespēju redzēt pasauli, kā arī pašu lielāko vērtību – lieliskus draugus un iespēju strādāt kopā ar brīnišķīgiem kolēģiem.

Paldies mūsu fakultātes dekānam Valdim Kokaram un LU Fondam par iespēju pēdējā bakalaura studiju gadā saņemt Kristapa Morberga inženierzinātņu stipendiju. Pateicoties atbalstam, bija iespēja pilnveidot sevi zinātniskajā darbā, kā rezultātā šobrīd studēju doktorantūras pēdējā kursā un tuvākajā laikā grasos aizstāvēt savu promocijas darbu.

Doktorantūras studiju laikā iestājos studenšu korporācijā „Selga” un kļuvu par māmiņu meitiņai. Korporācija ir labs veids, kā pilnveidot sevi arī ārpus studijām, bet meitas piedzimšana ir likusi uz dzīvi un tās vērtībām palūkoties no cita skatu punkta.

Lai mums visiem veicas!