Ilze Vanaga

Ilze Neidere (bij. Vanaga) Kristapa Morberga stipendiju (2 200 eiro) ieguvusi 2008./2009.gadā, studējot RTU bakalaura programmā.

Studiju programma: RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāte, Arhitektūra

Hobiji: mūzika, ceļošana, dizains

Sevi raksturo: vienmēr cenšos uz lietām raudzīties ar optimismu, caur jaunām zināšanām iepazīt pasauli kāda tā ir patiesībā

Moto: dari otram to, ko tu gribi, lai dara tev

Kristapa Morberga RTU inženierzinātņu stipendiāte Ilze Neidere par sevi stāsta:

Studijas uzsāku 2004.gada rudenī. Tobrīd biju jau uzņemta 2 augstskolās, jo stājos vairākās, lai būtu droša, ka tikšu kādā budžeta grupā. Tiku RSU ergoterapeitos budžetā, bet RTU - maksas grupā. Tas bija labs brīdis, lai saprastu, vai tiešām tikai izmaksas ir tās, kas mani vadīs turpmākos studiju gados. Tomēr nē, arhitektūras studijas mani saistīja daudz vairāk, tāpēc pieņēmu lēmumu studēt RTU. Līdz ar to finanses studijām bija jāmeklē dažādos atbalsta fondos. Viens no lielākiem atbalstītājiem visu studiju laiku bija fonds “Stabilitāte” Liepājā.

Brīvajā laikā apmeklēju draudzi, tur arī pavadu lielāko daļu laika. Dziedu draudzes korī un piedalos dažādās aktivitātēs. Pateicība DIevam, ka Viņš man devis iespēju studēt nozarē, kas man patiešām patīk un ir sirdslieta. Un pateicība Viņam, ka ir tādi atbalstītāji studijām kā Kristaps Morbergs, Vītola fonds u.c. Bez šādiem atbalstītājiem daudziem studentiem būtu ļoti sarežģīti studēt.

Man šī stipendija deva iespēju brīvo laiku veltīt papildus zināšanu apguvei, kas palīdzēja studiju procesā, nevis šo laiku pavadīt strādājot birojā. Tā bija iespēja vairāk pievērsties pētnieciskajam darbam un pavadīt vairāk laika metodiskajā kabinetā.

Tas ir tik jauki, ja vari kādu atbalstīt viņa izaugsmē, tāpēc arī mans sapnis ir, ka kādu dienu mēs kopā ar vīru varētu būt mecenāti un atbalstīt cilvēkus tajā, par ko viņiem deg sirds. Paldies atbalstītājiem, ka man bija iespēja pētīt, meklēt un izzināt!