Santa Siņicina

Santa Siņicina Modra K. Gulbja piemiņas stipendiju (2 200 eiro) ieguvusi 2008./2009.gadā, studējot LU Teoloģijas fakultātes bakalaura programmā.

 

Hobiji: mūzika, sports, kulinārija, sabiedriskā dzīve, dārzkopība, politika, valodas.

Moto: dzīvot dzīvē dzīvu dzīvi un svarīgākais dzīvē ir laiks, dzīve nozīmē pareizi mācēt rīkoties, apieties un lietot laiku.

Sevi raksturo: introverta, domīga, dzīvespriecīga, enerģiska.

2015. gadā Dr. Modra K. Gulbja piemiņas stipendiāte Santa Šmite (bij. Siņicina) par sevi stāsta:

Es pabeidzu mācības Ģimnāzijā un ieguvu budžeta vietu teoloģijas studijās. Man patika mācīties senas valodas un lasīt, un diskutēt par filozofijas un dzīves tematiem.

Kopš studiju beigām nodarbojos ar to pašu. Esmu fiziski apceļojusi Eiropu un garīgi apceļojusi pasauli un iepazinusies ar dažādiem cilvēku kulturāliem, sociāliem un politiskiem uzskatiem un mans šī brīža projekts ir atrast atbildi Eiropas bēgļu problemātikā. Es rakstu teorētiskus tekstus un veicu intervijas ar ekspertiem studiju ietvaros Berlīnes Universitātē.

Modra Gulbja piemiņas stipendija deva morālus atzinības spārnus manām spējām un sekmēm studijās un praktisku atbalstu studiju veikšanai. Es gribu pateikt paldies cilvēkiem, kuri atbalsta jauniešus ar stipendijām, “gan naudā, gan graudā, gan morāli”.  Šie cilvēki dod iespēju piepildīt vēlēšanos iegūt izglītību un zināšanas un nest augļus sabiedrības labā, šie cilvēki liek pamatus veselai, konkurētspējīgai un vērtīgai sabiedrībai.

Paldies!