Lauris Krolis

Stipendiju "Ceļamaize" (1450 eiro) ieguvis 2008./2009.ak.gadā, studējot LU Humanitāro zinātņu fakultātes bakalaura programmā. Laura Kroļa interese par valodu un literatūru aizsākusies jau skolas laikā, kad piedalījies zinātniskajās konferencēs un latviešu valodas olimpiādēs, kā arī iesaistījies sabiedriskajās aktivitātes, pildot avīzes redaktora amatu Galēnu pamatskolā un Rīgas Katoļu ģimnāzijā.

Studiju programma: Humanitāro zinātņu fakultāte, Baltu filoloģija.

Hobiji: Politika, žurnālistika, literatūra, fotografēšana, vēsture un IT.

Sevi raksturo: Mērķtiecīgs, zinātkārs un godīgs.

Moto: Dzīvo, it kā tu mirtu rītdien! Mācies, it kā tu dzīvotu mūžīgi!

Par stipendiju „Ceļamaize” uzzinājis www.lu.lv. Kopš brīža, kad nolēmis studēt LU, regulāri skatījies portālā publicēto kā noderīgu informācijas avotu.

Lauris ir priecīgs, ka ar stipendijas palīdzību iespējams apgūt izvēlēto specialitāti Latvijas prestižākajā augstskolā un koncentrēties tikai uz mācībām un kultūras bagātināšanu. „Jo vairāk iedziļinos savā nozarē, jo nopietnāk domāju – varbūt mana īstā vieta reiz būs starp LU mācībspēkiem?” apcerīgi teic Lauris.

„Mecenātus es vērtēju kā ļoti augstsirdīgus cilvēkus. No kaut kā pašam atteikties, lai palīdzētu studentiem, kurus līdz tam nemaz nav pazinuši. Tas ļauj šos mecenātus saukt par gara milžiem. Dodot iespēju studentiem, kuriem visvairāk nepieciešams atbalsts, viņi veic vislabāko ieguldījumu Latvijas nākotnē,” teic Lauris.

2015. gadā Ceļamaizes stipendiāts Lauris Krolis par sevi stāsta:

Es uzskatu, ka man dzīvē ir ļoti veicies. Varu lepoties ar cilvēkiem, kas bijuši man blakus. Vecāki, draugi, atbalstītāji... Izšķirošs brīdis dzīves ceļā bija 2008./2009. studiju gads, uzsākot studijas LU Humanitāro zinātņu fakultātē. Laikā, kad pasauli satricināja postoša ekonomiskā krīze, es varēju veltīt pilnu enerģiju izglītībai un sevis pilnveidošanai. Man nebija jāsadala sevi starp studijām un darbu. Un tas viss - pateicoties LU Fonda mecenātiem. Viņi ir gara milži, kuri, mani personiski nepazīdami, neatgriezeniski izmainīja manu dzīvi. Es ceru, ka drīz pienāks tā diena, kad varēšu palīdzēt uzņēmīgiem jauniem cilvēkiem uzsākt savu lidojumu. Līdzīgi, kā mecenāti palīdzēja man.