Anna Strazdiņa

Studē: LU, Vēstures un filozofijas fakultāte.
Hobiji: Organizēt filosofijas nozarei veltītus kultūras pasākumus. Ar lielu prieku gatavoju ēst, lasu grāmatas, zīmēju un dodos garākās pastaigās.
Raksturo: Spītīga, mērķtiecīga, aizrautīga, protu pasmieties par sevi un ļoti augsti novērtēju labu humora izjūtu.
Moto: Smags darbs kombinācijā ar labu humora izjūtu vienmēr noved pie panākumiem!

Rīgas Angļu ģimnāzijas absolvente, šobrīd filozofijas programmas studente Anna Kande(bij.Strazdiņa) par sevi stāsta:

„Laika apstākļi, laiciskums... Ir tik daudz norises, kuras ietekmēt nav mūsu varā. Taču savas dzīves „iestudēšana” ir katra paša lieta.

Jau diezgan agrā bērnībā sapratu, ka visu, ko vēlos vai vēlētos sasniegt, varu sasniegt tikai saviem spēkiem. Sapratu, ka dzīve ir vadāma, tāpēc nav vērts to atstāt pašplūsmā. Formula skan pavisam vienkārši: izprast savas vēlmes, izveidot pareizus priekšstatus, uzstādīt mērķi un izvirzīt uzdevumus šā mērķa sasniegšanai.

Par spīti visiem tīņu gadu trakumiem 2005.gadā ļoti sekmīgi absolvēju Rīgas Angļu ģimnāziju un uzsāku studiju gaitas. Jau pirmā studiju diena LU „filosofos” atstāja uz mani ārkārtīgi lielu iespaidu. Iespējams, izklausīsies banāli, bet te tik tiešām valdīja „zinību-mīlestības” gaisotne. Starpbrīžos lielākā daļa kursabiedru iegrima līdzpaņemtajās grāmatās, pasniedzēji uzstādīja latiņu, izdalot visai iespaidīgus mācību plānus. Bija skaidrs – šeit būs jāmācās!

Bakalaura studiju mācību procesā sākām saprast, ka neko daudz nezinām un nesaprotam.

Šī atziņa kļuva par neticami auglīgu augsni, kurā triju bakalauru studiju gadu laikā tika izdiedzēts stipru, patstāvīgu un pastāvīgu zinību asns. Mācības maģistratūrā deva šim asnam iespēju augt un potenciālu kļūt par spēcīgu stādu, no kura varētu izaugt koks.

Tas, ka kļuvu par Alfrēda Bīlmaņa piemiņas stipendijas ieguvēju, man ir ne tikai liels pagodinājums, bet arī apliecinājums tam, ka dodos pareizā virzienā. Ir svarīgi zināt, ka tev tic!”

2011. gadā Anna aizstāvējusi maģistra darbu par tēmu "Konversijas nozīme un iespējamība Pjēra Ado filosofiskajos meklējumos".