Gatis Ošs

Studē: LU, Vēstures un filozofijas fakultāte.
Korporācija: „Fraternitas Vanenica”.
Hobiji: Darbība korporācijā, zemessardzē. Ziemā patīk snovot, patīk atpūta pie dabas un aktīva atpūta.
Raksturo: Samērā aktīvs jaunietis. Lai arī esmu nedaudz kautrīgs, patīk paust un aizstāvēt savu viedokli. Centīgs, rūpīgs, uzticams un izpalīdzīgs, diezgan konservatīvs. Galu galā esmu īsts Latvijas patriots! Ticu, ka ir iespējams panākt mūsu valstī labklājību un pārticību, taču ir jādarbojas pašam, nekas no gaisa nenokritīs.
Moto: Ja grib, tad var!

Madlienas vidusskolas absolvents Gatis Ošs par sevi stāsta:

„Armīna Rūša piemiņas stipendiju saņemšu jau otro gadu pēc kārtas, par ko esmu ļoti, ļoti priecīgs un pateicīgs mecenātam. Pieteikties stipendijai pagājušajā gadā pamudināja un iedrošināja korporācijas „Fraternitas Vanenica” biedri, kā arī citi ar korporācijām saistīti draugi un pasniedzēji. Šogad nolēmu izmēģināt laimi vēlreiz, pieteicos Armīna Rūša stipendijai atkārtoti. Biju pat nedaudz pārsteigts, kad uzzināju, ka esmu to ieguvis jau otro reizi. Ir liels prieks gan par sevi, gan par šādu iespēju vispār.

Man šī stipendija nozīmē patstāvīgākas dzīves garantu, varu vairāk laika veltīt studijām, kuras šajā mācību gadā ceru pabeigt un nostiprināties dzīvē. Kāpēc tieši es? Laikam jau tāpēc, ka atbilstu šīs stipendijas piešķiršanas nosacījumiem – darbojos studentu korporācijā, esmu samērā sabiedriski aktīvs, man ir labas sekmes, kā arī esmu patriotisks un savu dzimteni mīlošs cilvēks.”

2012. gadā Gatis aizstāvējis maģistra darbu par tēmu "Policijas prefektūru izveide un darbība Latvijā 1918.–1921. gadā: Liepājas policijas prefektūras piemērs".