Jānis Purmalis

Studē: LU, Datorikas fakultāte un LU, Juridiskā fakultāte.
Korporācija: „Tervetia”.
Hobiji: Ļoti interesē astronomija. Vasarās patīk apceļot dzimto zemi ar velosipēdu vai autostopiem.
Raksturo: Komunikabls maksimālists ar plašu interešu loku.
Moto: Vienmēr ir divas izejas - pat tad, kad esi apēsts!

Par sevi Jānis Purmalis stāsta:

„Cilvēks 20 gadu vecumā ir nolikts krustcelēs. Ir iegūta vidusskolas izglītība, it kā visi ceļi ir vaļā. Bet ar visu to lielākā daļa jauniešu ir atkarīgi no vecākiem. Labāk sākt strādāt? Varbūt iet augstskolā? Cik tad ilgi vecāki var dot man naudu pusdienām? Ir tik daudz neatbildētu jautājumu. Pirmās nopelnītās naudiņas kārdinājums - pamest izglītību un doties strādāt algotu darbu. Šim posmam iet cauri katrs jaunietis.

Neesmu nekāds izņēmums. Arī man ir bijusi vēlme sākt strādāt, bet tad neglābjami ciestu mans izglītības līmenis. Strādāt paspēšu visu savu atlikušo mūžu. Tad jau labāk mācīties, kamēr man šāda iespēja ir. Tā nonācu ne vien pie vienas fakultātes, bet veselām divām fakultātēm. Rezultātā mācības un projekti pašlaik aizņem pilnīgi visu laiku. Domāju, ka stipendija ir ļoti laba motivācija turpināt iesākto, jo izglītība, ko pašlaik iegūstu, ir neatsverams ieguldījums gan manā, gan apkārtējo cilvēku nākotnē. Esmu daļa no Latvijas nākotnes. Tādēļ man ir patiess prieks, ka šīs pūles ir novērtētas. Paldies!”

2011. gadā Jānis ieguvis profesionālo kvalifikāciju aizstāvot darbu par tēmu "Mājas lapa mākslas un dizaina objektiem", 2013. gadā aizstāvējis bakalaura darbus Juridiskajā fakultātē par tēmu "Personas datu apstrādes nosacījumi" un Datorikas fakultātē par tēmu "Automātiska atsauču izguve no tiesas nolēmumiem".

Intervija ar stipendiātu Jāni Purmali laikrakstā "Diena" (30.09.2011.)