Harijs Rubenis

Studē: LU, Juridiskā fakultāte
Hobiji: Basketbols un aktīva atpūta brīvā dabā
Raksturo: Patīk nodarboties ar lietām, kas motivē un nepārtraukti piedāvā jaunus mērķus, ko sasniegt. Īpaši basketbols.
Moto: Darīt visu pēc labākās sirdsapziņas, atceroties, ka katrai darbībai ir sekas.
Harijs Rubenis ir students, kas ir arī Latvijas Universitātes basketbola komandas spēlētājs un ieguvis LU Basketbola stipendiju, kas šogad piešķirta sadarbībā ar AS „Swedbank”. Par sevi stāsta:
„Uzsākot mācīties 12.klasē, jau zināju, ka vēlos studēt LU. Arī mani vecāki ir absolvējuši šo universitāti. Šādu lēmumu biju pieņēmis, pateicoties atsauksmēm, ko biju dzirdējis.
Šobrīd, uzsākot mācības 2.semestrī, patiešām varu teikt, ka tā bija pareizā izvēle. Man ir arī paveicies, jo paralēli studēšanai varu spēlēt basketbolu, kas ir mana patiesa aizraušanās.
Līdz šim nebiju pārliecināts vai studijas varēs apvienot ar sportošanu, taču pateicoties LU pretimnākšanai, man tas ir izdevies. Tieši šī iemesla dēļ varu teikt, ka būt studentam-sportistam man nozīmē ļoti daudz. Basketbols ir tieši tas sporta veids, kas man palīdz papildus sevi attīstīt. Sports manā dzīvē ir palīdzējis sasniegt augstus mērķus. Basketbols arī sniedz neatsveramas pamācības un paver plašu draugu loku. Par sevi vēl varu piebilsts, ka vienmēr cenšos pilnībā izmantot sev dotās iespējas un cenšos attaisnot citu liktās cerības uz mani.”

2013. gadā Harijs aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Apstākļi, kas ietekmē soda noteikšanu par slepkavību, kas izdarīta pastiprinošos apstākļos" un 2015. gadā maģistra darbu par tēmu "Advokāta profesionālā darbība, īstenojot kriminālprocesa pabeigšanu saprātīgā termiņā".