Rūdolfs Rozītis

Studē: LU, EVF, Vadības zinības
Hobiji: Lasīšana, kino
Raksturo: Patīk lasīt ārzemju sporta literatūru, kino dažādu žanru filmas, īpaši komēdijas
Moto: Viss notiek tā kā tam jānotiek, tādēļ dari visu tā, lai notiek pēc tava prāta.
Rūdolfs Rozītis ir students, kas ir arī Latvijas Universitātes basketbola komandas spēlētājs un ieguvis LU Basketbola stipendiju, kas šogad piešķirta sadarbībā ar AS „Swedbank”. Par sevi stāsta:

„Basketbolu spēlēju jau vairāk nekā 16 gadus, un tas kļuvis par lielu manas dzīves daļu, tomēr jau agri sapratu, ka bez izglītības augstus mērķus grūti sasniegt. Bet pamest basketbolu, lai veltītu sevi tikai mācībām negribēju ne par kādu cenu.
Lasot dažādu ārzemju literatūru un sekojot informācijai globālajā tīmeklī, interesējos par studentu sportu ASV, kur spēlētāji spēlē augstā līmenī un vienlaicīgi iegūst augsta līmeņa izglītību. Pazīstot vairākus cilvēkus, kuri bija un vēl arvien ir saistīti ar LU, izvēlējos studijas tieši tur.
Jau pirmajā mācību gadā paralēli studijām turpināju spēlēt basketbolu. Šo gadu laikā, LU ir daudz darījusi, lai maksimāli atvieglotu slodžu apjomu, kas jāiztur studentam-sportistam. Mācību process pārsvarā notiek pa dienu, tādēļ ir iespējams trenēties gan rītos, gan vakaros, kas ir nepieciešams, lai sasniegtu rezultātus.
Šogad aizstāvēšu savu bakalaura darbu, bet ceru turpināt mācības maģistratūrā.”

2011. gadā Rūdolfs aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Sporta komandu menedžmenta īpatnības augstskolā".