Edgars Mukāns

Studē: DU, Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte, datorzinātnes.
Hobiji: Futbols, volejbols, galda teniss, ģitārspēle, zinātniskā fantastika.
Raksturo: Nelabojams optimists, neatlaidīgs, mērķtiecīgs, reizēm arī slinks.
Moto: Vienmēr var labāk.

Edgars Mukāns ar bakalaura darbu „Īsākā ceļa meklēšana 3D vidē” piedalījās LU Fonda un „Tieto Latvia” rīkotajā Latvijas augstskolu datorikas (informātikas) bakalaura un maģistra darbu konkursā, viņa darbs atzīsts par labāko Daugavpils Universitātes darbu 2010.gadā. Par sevi stāsta:

„Par programmēšanu sāku interesēties jau pamatskolas laikā. Neesmu teorētiķis, tāpēc studiju laikā lielāko interesi radīja programmēšanas praktiskās nodarbības. Bakalaura tēmu izvēlējos, jo vairākas reizes esmu saskāries ar neprecīzu ceļa meklēšanu izmantojot GPS savā mobilajā telefonā, kā arī datorspēlēs. Tāpēc nolēmu iepazīties ar ceļa meklēšanas algoritmiem un dažus no tiem realizēt. Tā kā mani vienmēr ir saistījusi 3D grafikas programmēšana, nolēmu apvienot lietderīgo ar patīkamo.

Atzinība konkursā, pirmkārt, ceļ pašvērtējumu, jo darbs ir novērtēts arī ārpus savas augstskolas sienām, otrkārt, dod motivāciju turpināt iesākto, jo mana maģistra darba tēma "Datorspēļu dziņa izstrāde" ir samērā cieši saistīta ar bakalaura darbu, jo tiek izmantots tas pats rīks - XNA.”