Elana Jurgena

Studē: LU, Teoloģijas fakultāte.
Hobiji: Mazās meitiņas auklēšana. Tā kā mācos, esmu draudzes priekšniece un aktīva jauniete sabiedriskajā dzīvē Usmā, mans brīvais laiks ir mans laimīgais laiks kopā ar ģimeni.
Raksturo: Dzīvespriecīga, skaļa jauniete ar dedzīgu sirdi. Ja kaut ko daru, tad „līdz kaulam”, bet, ja darāmais neliekas saistošs, ir ļoti grūti to paveikt. Patīk būt sabiedrībā un atpūsties no sabiedrības, esot mājās – tuvu dabai.
Moto: Jebkas, kas ar mums notiek, notiek, lai padarītu mūs stiprākus!

Par sevi Ventspils 1.ģimnāzijas absolvente Elana Jurgena stāsta:

„Stipendija man nozīmē iespēju studēt. Tai pieteicos, jo pašlaik mani apstākļi ir tādi, ka nav citas iespējas tikt līdz Universitātei. Kad jau biju iesniegusi visus dokumentus stipendijas pieteikumam, apjautu, cik daudz cilvēku pretendē uz stipendiju un jau apradu ar domu, ka man, iespējams, studijas varētu būt arī jāpārtrauc.

Kad gāju uz interviju biju ļoti uztraukusies, taču, stāstot komisijai visu par sevi, jutu, ka viss, ko gribu pateikt, nāk pavisam dabīgi un nepiespiesti. Kad iznācu no intervijas, bija pārliecība, ka visu iespējamo esmu pateikusi un tagad viss tikai komisijas un Dieva rokās.

Kad saņēmu ziņu, ka man piešķirta stipendija, ļoti priecājos un abas ar meitu dejojām. Taču tomēr sirdī iezagās arī kāds skumju gruzītis par tiem biedriem, kuri palika bez stipendijas. Tāds dīvains prieks un skumjas reizē! Bet šobrīd esmu no sirds pateicīga par šo doto iespēju. Šī mana iespēja ir kā atbalsts manas ģimenes rītdienai, gluži kā stipendijas nosaukums – Rītdienas fonda stipendija. Paldies!”

2012. gadā Elana aizstāvējusi maģstra darbu par tēmu "Bibliodrāma: interaktīva un radoša metode Bībeles tekstu apgūšanai".