Ieva Tomaša

Studē: LU Humanitāro Zinātņu fakultāte, Moderno valodu un biznesa studijas.
Hobiji: Volejbols, grāmatu lasīšana, svešvalodu mācīšanās.
Raksturo: Dzīvespriecīga, pozitīva, mērķtiecīga, izpalīdzīga, draudzīga.
Moto: Tu nekad netiksi uz priekšu, ja nezināsi, kur ej!

Ieva Tomaša absolvējusi Vecpiebalgas vidusskolu. Par savu ceļu uz LU un stipendiju stāsta:

„Vēlreiz no sirds vēlos pateikties par iegūto stipendiju, kas ir liels finansiālais atbalsts man un manai ģimenei un sniedz iespēju piepildīt manu sapni - studēt.

Esmu mērķtiecīga, apzinīga un centīga, jau vidusskolā mācījos cītīgi un mērķtiecīgi, līdz ar to visus vidusskolas gadus savā klasē uzrādīju vislabākās sekmes. Manuprāt, vidusskolā ir tā unikālā iespēja ne tikai mācīties, bet arī attīstīt prasmes un talantus, tāpēc katru gadu piedalījos dažādos konkursos, olimpiādēs, zinātniskajos darbos utt. Mana dalība šajos konkursos nebija vienveidīga, izmēģināju dažādas sfēras - sākot ar literatūru, vēsturi, matemātiku, ekonomiku, beidzot ar fiziku un ķīmiju, tādā veidā attīstot dažādas iemaņas un gūstot daudzveidīgu pieredzi, līdz ar to saprotot, kas man padodas, kas ne. Tomēr vislielākos panākumus guvu tieši literatūras konkursos, jo rakstīšana ir mans hobijs, varbūt tāpēc, ka dzīvē nācies daudz ko piedzīvot un pārdomāt, tādējādi savas domas, sāpes uzlieku uz papīra. Protams, vienai man tas nebūtu izdevies, ja nebūtu paveicies ar literatūras skolotāju, kura vienmēr iedrošināja, atbalstīja un izlaboja pareizrakstības kļūdas.

Izvēlējos studēt modernās valodas un biznesu: pirmkārt, jo mūsdienās bez valodas zināšanām ir ļoti grūti atrast labi apmaksātu, augstvērtīgu darbu, otrkārt, esmu komunikabla, radoša un ar dažādām idejām pilna - ceru, ka tieši šī programma ļaus izpausties. Treškārt, apsveru iespēju nākotnē dibināt savu uzņēmumu, tāpēc noderēs ne tikai zināšanās biznesā, bet arī valodas prasmes, lai iekļautos ārzemju tirgū un būtu spējīga komunicēt ar biznesa partneriem no visas pasaules.

Ceru, ka izdarītā izvēle studēt tieši šo programmu neliks vilties, iegūšu labas zināšanas trijās valodās un biznesa pamatos. No LU gaidu dažādas iespējas, lai pati varētu aktīvi ņemt dalību un iesaistīties studiju dzīvē, jo tikai katrs pats savu studiju dzīvi var padarīt interesantāku un pieredzes bagātāku.

Tā kā tiku maksas grupā, sākumā biju ļoti uztraukusies, kas, manuprāt, ir tikai dabiski nonākot svešā vidē un gatavojoties lielām pārmaiņām. Nevarēju sagaidīt līguma slēgšanas dienu, jo reģistrēšanās, pieteikšanās sporta nodarbībām, kredītpunktu izvēle man bija vēlāk nekā draudzenēm, kursa biedrenēm. Baidījos kaut ko nokavēt, nepamanīt kādu informāciju. Tomēr līguma slēgšanas brīdis pienāca ātri, mans satraukums zuda. Viesošanās K.Morberga vasarnīcā izvērtās par aizraujošu pasākumu, jo tā bija iespēja iepazīties ar vienreizējiem cilvēkiem, ceru, ka kopīgos LU Fonda pasākumos šos cilvēkus iepazīšu vairāk, iespējams, iegūšu labus un uzticamus draugus. Šī stipendija ir vienreizēja iespēja ne tikai saņemt finansiālo atbalstu, bet arī sastapt gudrus, talantīgus un mērķtiecīgus cilvēkus - sev līdzīgus, tāpēc ir viegli atrast kopēju kontaktu.”

2014. gadā Ieva aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Jaunvārdu lietojums finanšu emuārā "Zerohedge"".