Laura Krekšina

Studē: LU Sociālo Zinātņu fakultāte, Komunikācijas zinātne.
Hobiji: Rakstu dzeju un prozu, spēlēju basketbolu un volejbolu.
Raksturo: Esmu cilvēks ar daudz sapņiem, kurus plānoju nākotnē VISUS īstenot.
Moto: Visgudrāk ir dzīvot šodien, plānot rītdienu un gūt labumu no vakardienas.

Laura Krekšina absolvējusi Saldus ģimnāziju. Par savu ceļu uz LU un stipendiju stāsta:

„Jau no agras bērnības sapņoju kļūt par žurnālisti, pieaugot izvērtēju augstskolas, kur iegūt šo profesiju - LU likās brīnišķīgs variants, jo LU ir augsta studiju kvalitāte un tajā valda jauka atmosfēra. Par šo augstskolu esmu dzirdējusi tikai pozitīvas atsauksmes, studenti ir apmierināti, tas, manuprāt, ir ļoti svarīgi.

Varu apliecināt, ka šīs nav bijušas tukšas runas. LU ir tiešām brīnišķīga skola. Mācību gads iesākās ar studentu svētkiem „Aristotelis”. Šis pasākums sniedza tikai pozitīvas emocijas, bija iespēja iepazīties ar jaunajiem studiju biedriem, izjust fakultātes garu. Manuprāt, LU Komunikācijas fakultāte apvieno lieliskus jauniešus. Ir aizritējušas divas mācību dienas, bet šajā laikā esmu paspējusi pabūt interesantās lekcijās, kuras vada tik tiešām aizrautīgi un iedvesmojoši pasniedzēji, ar nepacietību gaidu pārējās lekcijas. Vieta, kur esmu nonākusi, man ļoti patīk, universitātē valda patīkama gaisotne, kas padara studijas patīkamākas.

Par LU Fonda stipendiju „Ceļamaize” uzzināju, mācoties 11.klasē, par to man pastāstīja mani draugi, arī viņi bija pieteikušies uz šo stipendiju, vairāki no viņiem to arī ieguva. Mācoties 12.klasē, mani un manus klasesbiedrus uzrunāja skolotāji, viņi mūs aicināja pieteikties. Mana labvēle bija mana krievu valodas skolotāja, viņa bija tas cilvēks, kas iedrošināja mani. Arī mana māmiņa centās mani pārliecināt, ka jāizmanto šī iespēja. Pati biju skeptiski noskaņota un neticēju, ka ir kādas izredzes iegūt stipendiju, tomēr piekritu mēģināt. Drīz vien saņēmu uzaicinājumu uz interviju, pirms intervijas iepazinos ar citiem jauniešiem, kas bija ieradušies tā paša iemesla dēļ, jāatzīst, ka man bija spēcīgi konkurenti, tāpēc neloloju lielas cerības. Pat brīdī, kad saņēmu ziņu, ka esmu ieguvusi šo stipendiju, nespēju tam noticēt.

Sadarbība ar LU Fondu līdz šim noritējusi ļoti veiksmīgi. Jāatzīst, ka tur strādā jauki un saprotoši cilvēki. Ir bijuši brīži, kad man radušās neskaidrības, bet viņi vienmēr spējuši rast atbildes uz maniem jautājumiem un palīdzējuši. Augstu novērtēju man doto iespēju kļūt par stipendiātu, centīšos attaisnot cerības.”

2013. gadā Laura aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Interneta lietošanas motīvi un paradumi 10–12 gadīgo bērnu auditorijā".