Raivis Vītoliņš

Studē: LU Datorikas fakultāte, Datorzinātnes.
Hobiji: Patīk makšķerēt, lasīt anekdotes, humoristiskus stāstus, it īpaši interesanti šķiet Mērfija likumi. Labprāt lasu dažādus rakstiņus par jauniem sasniegumiem zinātnē un tehnoloģijā.
Raksturo: Esmu tāds cilvēks, kuram patīk uzstādīt sev mērķus un pēc tam tos sasniegt. Esmu gandarīts, ja spēju iztikt bez apkārtējo palīdzības. Pēc dabas - diezgan kluss.
Moto: Cenšos tiekties pēc labākā, ko man ir pa spēkam sasniegt.

Raivis Vītoliņš ir Grobiņas ģimnāzijas absolvents. Par savu ceļu uz LU Fonda stipendiju stāsta:

„Par stipendiju uzzināju no klases audzinātājas un matemātikas skolotājas. Viņas rosināja tai pieteikties, tāpēc nolēmu mēģināt.

Stipendiju vēlējos iegūt, lai nodrošinātu finansiālo stabilitāti. Stipendija ir liels atbalsts man un manai ģimenei. Tā dod iespēju pilnveidot savas zināšanas augstskolā, man ir dota iespēja iegūt vislabāko izglītību, kas dzīvē ir ļoti nepieciešama. Esmu mērķtiecīgs un zinātkārs.

Mecenātisms ir apbrīnojama lieta mūsdienu pasaulē – tas ir virzītājspēks, lai sasniegtu mērķi. Mērķis studēt, tas ir kā spārni. Ar mecenātu palīdzību varu šos spārnus atplest un sākt savu lidojumu uz mērķi, pilnībā nodoties mācībām un sevis pilnveidošanai. Mecenātu ieguldījums ir nenovērtējams, tas noteikti atmaksāsies.”

2015. gadā Raivis ieguvis profesionālo grādu aizstāvot darbu par tēmu "Pokera izredžu kalkulators "Poker odds calculator"".