Roberts Saulītis

Studē: LU Vēstures un filozofijas fakultāte, Vēsture.
Hobiji: Mūzika, basketbols, grāmatas.
Raksturo: Komunikabls, jautrs, atsaucīgs, reizēm varbūt par daudz piekasīgs detaļām.
Moto: „Good, better, best. Never let it rest. Until your good, be Your better and Your better be Your best.” (Tim Duncan)

Roberts Saulītis nāk no Limbažiem, kur absolvējis Limbažu 1.vidusskolu. Par sevi stāsta:

„Mācībās veicās labi, vidusskolā vidējā atzīme bija virs 7,5, tāpēc vēlējos pamēģināt un pieteikties LU Fonda stipendijai „Ceļamaize”. Kad izturēju pirmo kārtu, biju ļoti patīkami satraukts. Pēc paša domām pārrunās veicās diezgan labi, tāpēc ar nepacietību gaidīju rezultātus. Kad uzzināju, ka esmu ieguvis stipendiju, biju ļoti laimīgs.

Tad sākās atbildīgākais posms, izvēlēties, kur vēlos studēt: Žurnālistiku vai vēsturi. Beigās izvēlējos vēstures bakalaura programmu, esmu ļoti apmierināts ar izdarīto izvēli. Rit jau studiju 2.nedēļa, esmu sapazinies ar fakultāti, profesoriem un kursa biedriem. Ne vienu sekundi nenožēloju savu izvēlu un ceru, ka nākotnē mana darba sfēra būs saistīta ar vēsturi, jo saprotu, ka tas ir domāts man. Nav tādu tēmu, kas man nepatiktu, viss liekas interesanti un apkārtējie cilvēki šo interesi tikai vairo. Paldies!”

2013. gadā Roberts aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Verdzības modelis Dienvidu štatos un tā vērtējums ASV historiogrāfijā" un 2015. gadā maģistra darbu par tēmu "Afrocentrisma rašanās un attīstība ASV: amerikāņu autoru skatījumā".