Iveta Biukšāne

Studē: LU Fizikas un matemātikas fakultātes optometrijas bakalaura studiju programma.
Korporācija: "Gundega".
Hobiji: Dejas un sports – trenējos brīvajā cīņā. Dambrete, šahs un citas galda spēles. Aktīvi iesaistos pasākumu vadīšanā, piedalos konkursos.
Raksturo: Sabiedriska, komunikabla, aktīva, centīga, atklāta persona ar augstu atbildības sajūtu un mērķtiecīgumu, kura citus nepieviļ. Raksturo vēlme pilnveidot sevi aktīvi darbojoties gan LU, gan savā novadā.
Moto: Mācies, lai dzīvē sasniegtu savus mērķus un sapņus, lai strādātu un gūtu dzīves gandarījumu. Ir jābūt ticībai saviem spēkiem, tad izdosies jebkas. Jo mazāk brīvā laika, jo vairāk var izdarīt! 

Armīna Rūša piemiņas stipendijas ieguvēja Iveta Biukšāne stāsta: 

„Esmu LU Fizikas un matemātikas fakultātes optometrijas bakalaura studiju programmas 3.kursa studente. Darbojos korporācijā „Gundega”, jo vēlējos sevi vēl vairāk pilnveidot un mācīties. Tagad varu lepoties, ka man ir tika daudz labu draudzeņu un iegūtu draugu, apmeklējot deju nodarbības un viesu vakarus. Mani raksturo vēlme piedalīties, mācīties un smelties zināšanas visa mūža garumā, tādēļ arī cenšos piedalīties visur, cik vien laiks atļauj. Uzskatu, ka jebkurā vecumā jāizmanto tās iespējas, ko dzīve sniedz. Kādēļ gan nelietderīgi laiku pavadīt dīkdienībā, ja tajā pašā laikā var darīt kaut ko noderīgu un veicināt savu izaugsmi?! 

Arī fiziskās aktivitātes mani vienmēr ir piesaistījušas, tādēļ nodarbojos ar brīvo cīņu sporta skolā „Arkādija” Rīgā. Tāpat arī cenšos aktīvi piedalīties LU rīkotajos pasākumos, piemēram, „Fizmatu orientieris”.

Treniņš, skola, korporācija – tā ir mana ikdiena. Nav tāda brīvā laika „nekā nedarīšanai”, un man tas patīk. No savas ikdienas nevis nogurstu, bet gan gūstu uzmundrinājumu nākamajām dienām, tāpēc arī patīk darboties un citus mudinu būt aktīviem.

Uzskatu, ka daudz kas atkarīgs no audzināšanas. Ģimene iemācījusi, ka tikai darot un mācoties var dzīvē kaut ko sasniegt. Tādēļ arī 12 gadus dejoju tautu dejas, iesaistos brīvprātīgajā darbā, esmu darbojusies skolas padomē, eiroklubā un nevalstiskā organizācijā. Tas viss ir veicinājis manu izaugsmi.

Armīna Rūša piemiņas stipendija piešķirta pirmo reizi, esmu par to ļoti priecīga, jo jebkurš atbalsts ir solis tuvāk mērķu piepildīšanai. Jūtos pagodināta, ka varu saņemt šādu stipendiju. Stipendija ir ļoti nozīmīga, tāpēc centīšos nevienu nepievilt!”

2012. gadā Iveta aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Pūļa efekts perifērajā redzē" un 2014. gadā maģistra darbu par tēmu "Pūļa efekts un lasīšanas spējas".