Mārtiņš Darģis

Studē: LU Datorikas fakultātes bakalaura programma.
Hobiji: Mājas lapu izstrāde.
Raksturo: Veidoju mājas lapas un to dizainus savām vajadzībām.
Moto: Nekas nav neiespējams.

Mārtiņš Darģis ir students, kas ir arī basketbola komandas "Latvijas Universitāte" spēlētājs un ieguvis LU Basketbola stipendiju, kas šogad piešķirta sadarbībā ar AS „Swedbank”. Par sevi stāsta:

"Izvēlējos studēt datorzinātnes LU, jo mani apmierināja piedāvātais mācību process un sniegtās iespējas.

Būt studentam-sportistam ir ļoti grūti, jo nākas apvienot mācības un lekciju apmeklēšanu ar intensīvu sportošanu, kuras dēļ tiek patērēts ļoti daudz spēka un enerģijas. Dažkārt nākas izlaist lekcijas spēļu un treniņu dēļ, taču nav grūti atgūt iekavēto.

Ja es studētu par maksu, LU man sniegtu 100% atlaidi mācību maksai, jo  pārstāvu LU basketbola komandu. Pašlaik šo iespēju neizmantoju, jo esmu budžeta grupā.

Ar sportu aizrāvos jau bērnībā, bet basketbolu izvēlējos, jo esmu garš un patīk komandas sports. Jau pirmajos treniņos tas ļoti iepatikās un vēl aizvien patīk un aizrauj, jo tas vēl tik daudz var man sniegt."

2012. gadā Mārtiņš ieguvis profesionālo kvalifikāciju aizstāvot darbu par tēmu "Sporta ziņu portāls" un 2014. gadā aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Plakanā dizaina priekšrocības tīmekļa vietņu izstrādē".