Evija Gailuma

Studē: LU Medicīnas fakultātes farmācijas programmas maģistrantūra.
Hobiji: Tautu dejas, salsa, dziedāšana, klavieru spēle, sports, peldēšana, zirgi, ekstrēmas lietas: gumijlēkšana, paraplāns, izpletnis u.tml.
Raksturo: Enerģiska un pozitīvi domājoša.
Moto: Neiespējamais arī ir iespējams!

Euroaptiekas farmācijas stipendiāte Evija Gailuma(bij.Sidorova) stāsta:

„Kad uzzināju, ka jāuzraksta raksturojums par sevi, tad radās ideja: varbūt šoreiz pajautāt draugiem un cilvēkiem, kas apkārt, ko viņi par mani domā, jo tas būs pat objektīvāk un arī interesantāk, protams, daudzas lietas sakrita, bet pāris vārdos, ko viņi teica:  

  • Vienmēr cenšas iegūt jaunas zināšanas un pilnveidot jau esošās. 
  • Ja studiju laikā gadās paklupt, tad ar smaidu ceļas augšā un iesākto noved līdz galam. 
  • Nekad nepadodas!
  • Draudzīga un izpalīdzīga saistībā ar saviem draugiem un kolēģiem.
  • Apņemšanās liela un spēj izdarīt vairāk nekā divi cilvēki kopā! 
  • Smaidīga, visur un vienmēr uz visām lietām gan labām, gan ne tik labām atbild ar smaidu, Līdera dotums, spēj pierunāt un ieinteresēt cilvēkus uz darbiem par kuriem viņi paši nemaz neizdomājas. 

Šis gads ir bijis notikumiem bagāts, jo ERASMUS programmas ietvaros strādāju laboratorijā Koimbras Universitātē Portugālē, kas deva ieskatu zinātnes pasaulē un, protams, lielu pieredzi, zināšanas un neaizmirstamus brīžus. Nesen atgriezos no Bukarestes Rumānijā, kur Latvijas Farmācijas studentu asociācija piedalījās Eiropas Farmācijas studentu asociācijas rīkotajā projektā „Quatrino”. Tā bija neaizmirstama pieredze, un atkal savā ziņā jauns izaicinājums.

Vārdos nav aprakstāms, ko izjutu, kad uzzināju, ka esmu ieguvusi stipendiju. Vēlos pateikt lielu, lielu paldies par doto iespēju! Zinu, ka nākotnē būšu izcila farmaceite un uz to arī tiekšos.”

2012. gadā Evija aizstāvējusi maģistra darbu par tēmu "Propargilgrupu saturošu dihidropiridīnu atvasinājumu pētījumi uz izolētiem mitohodrijiem un primārajām šūnām".