Mārtiņš Pričins

Studē: LU, Sociālo zinātņu fakultāte, Komunikācijas zinātnes.
Hobiji: Grāmatu lasīšana, īpaši vēsturiska, gan detektīva žanra grāmatas, basketbols, kino, notikumi Latvijā un pasaulē.
Raksturo: Mērķtiecīgs optimists. Patīk meklēt informāciju un uzzināt jauno. Vienmēr jūtos atbildīgs par uzticēto. Bieži izpalīdzu ar labu padomu.
Moto: Skatīties uz priekšu, nevis atpakaļ.

Mārtiņš Pričins ir absolvējis Rīgas 31.vidusskolu, izcīnījis M.M.Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendiju 2011./2012.ak. gadam un kļuvis par LU studentu, par sevi stāsta:

„Manā ģimenē ir pieņemts mācīties labi un tiekties uz augstiem mērķiem, tāpēc ģimenē visi esam aktīvi un radoši - jaunāka māsa Kristīne un brālis Rihards spēlē klavieres un ar panākumiem piedalās klavierspēļu konkursos, bet otrs brālis Ivars pastāvīgi izcīna uzvaras karatē sacensībās. Vienmēr esmu cītīgi un kārtīgi mācījies, piedalījos mācību olimpiādēs un vadīju skolas pasākumus.

Zināju, ka pēc vidusskolas studēšu LU SZF komunikācijas zinātnes programmā, lai kļūtu par žurnālistu, jo jau iepriekš interesējos par šo profesiju, piedalījos dažādos kursos. Kaut arī abi vecāki strādā, ir grūti apgādāt tik lielu ģimeni, tāpēc vajadzīgās lietas ne vienmēr var nopirkt nepieciešamajā laikā. Šajā brīdī nedrīkst pieļaut, ka ciestu mācības un tālākā nākotne. Tāpēc liels prieks un pateicība tiem, kas ziedo studentiem, jo bez atbalsta ir grūti iegūt augstāko izglītību.

Par stipendiju pastāstīja manas skolas, Rīgas 31.vidusskolas, krievu valodas skolotāja Viktorija Magida. Tā kā atbildu stipendijas izvirzītajiem kritērijiem, tad pieteicos nekavējoties, jo jau tuvojās termiņa beigas. Kad uzzināju par stipendijas piešķiršanu, jutos gandarīts un atvieglots par paveikto, jo tika izdarīts liels darbs mācībās. Visu savu enerģiju un laiku varu veltīt studijām, turklāt darīt to Latvijā. Tagad varēšu paplašināt savu redzesloku un attīstīt profesionālās iemaņas, lai varētu veiksmīgi darboties žurnālistikā.”

2014. gadā Mārtiņš aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Eiropas Parlamenta 2014. gada priekšvēlēšanu kampaņas naratīvi vadošajos Latvijas laikrakstos, televīzijas kanālos un interneta medijos latviešu un krievu valodā" un turpina studijas maģistrantūrā.