Sabīne Šturme

Studē: LU, Medicīnas fakultāte, Ārstniecība.
Hobiji: Basketbols, volejbols, koris.
Raksturo: Mērķtiecība, neatlaidība un milzu gribasspēks sasniegt plānoto. Komunikabla, labprāt uzņemos iniciatīvu un ar atbildību izturos pret to, ko esmu apņēmusies izdarīt un sasniegt. Ja ko tiešām vēlos sasniegt, nododos tam ar visu sirdi un dvēseli. Varbūt tā arī ir manu līdzšinējo panākumu atslēga.
Moto: Caur ērkšķiem uz zvaigznēm.

Sabīne Šturme ir absolvējusi Rīgas 84.vidusskolu, izcīnījusi M.M.Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendiju 2011./2012.ak. gadam un kļuvusi par LU studenti, par sevi stāsta:

„Jau iepriekš zināju, ka atbildi par stipendijas iegūšanu uzzināšu, atrodoties ekskursijā Kauņā. Interesantas sakritības dēļ tas notika tieši 13.datumā un vēl piektdienā. Daudziem cilvēkiem šāda kombinācija ir tabu, taču man tas ir izrādījies visveiksmīgākais salikums, turklāt arī uz pārrunām devos ar 13.kārtas numuru. Atrodoties Lietuvā, visu dienu gaidīju, kad atgriezīšos Latvijā, lai varētu ātrāk apskatīt e-pastu.

Kad atvēru e-pastu un ieraudzīju apstiprinājumu, man sāka birt asaras, kā arī nāca smiekli vienlaicīgi! Biju no sirds laimīga, turklāt kopā ar cilvēkiem, kuri man daudz nozīmē. Visi par mani priecājās. Tam sekoja zvani un īsziņas visiem tiem, kuri palīdzēja tikt līdz stipendijas saņemšanai. Tas bija un paliks viens no emocionālākajiem mirkļiem manā dzīvē.

Jau sešu gadu vecumā paziņoju mammai, ka būšu ārsts. Beidzot uzsākšu studijas izvēlētajā profesijā. Es to sauktu vienā vārdā - stabilitāte. Tas arī ir tas dzinulis, kurš man ir licis sasniegt visu, kas līdz šim ir izdevies. Esmu tik ļoti pateicīga visiem cilvēkiem, kuri ir bijuši līdzās un atbalstījuši. Tikai pateicoties viņiem, kā arī manam gribasspēkam, esmu spējusi sevi motivēt sasniegt un cīnīties par visu, ko vēlos.”