Dairis Zaķēns

Studē: LU, Ekonomikas un vadības fakultāte, Ekonomika.
Hobiji: Sports, it īpaši basketbols, grāmatas, īpaši, Paulu Koelju grāmatas. Politika un tehnoloģiju sasniegumi.
Raksturo: Mērķtiecīgs, uzņēmīgs, komunikabls, apveltīts ar praktisko domāšanu. Uzņemos daudzas lietas un ar labiem panākumiem tās novedu līdz galam.
Moto: Vienreiz tik pasaule gūstama.

Dairis Zaķēns ir absolvējis Jēkabpils Valsts ģimnāziju, ieguvis stipendiju „Ceļamaize 2011” un uzsācis studijas LU. Par sevi stāsta:

„Par stipendiju uzzināju no klases audzinātājas. Nolēmu pieteikties, jo sapratu, ka man ir izredzes šo stipendiju iegūt, arī tāpēc, ka vēlējos studēt LU. Stipendija bija ļoti nepieciešama, jo ģimene nevarēja mani pilnvērtīgi materiāli atbalstīt. Stipendija ir liels atbalsts, tā dod iespēju studēt LU un iegūt vēlamo izglītību.
Sajūtas, saņemot stipendiju, bija visnotaļ pozitīvas un patīkamas. Zināju, ka tieši šo stipendiju nav tik viegli iegūt, jo ir liels konkurss, tāpēc arī biju pārsteigts un gandarīts, ka tiku novērtēts un man ir piešķirta stipendija „Ceļamaize”. Esmu ļoti pateicīgs. Šāda mecenātu darbība ir vērsta uz Latvijas ilgtspējīgu attīstību, kas ir ļoti pārdomāti un gudri darīts. Liels paldies par to! Manā vērtējumā tas ir iedvesmojoši un cēlsirdīgi.”

2013. gadā Dairis aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Akciju sākotnējais publiskais piedāvājums vērtspapīru biržā NASDAQ OMX Riga kā akciju sabiedrību kapitāla palielināšanas veids" un turpina studijas maģistrantūrā.