Olga Ļašuka

Studē: LU Ekonomikas un vadības fakultātes maģistrantūras programma „Starptautiskais bizness”.
Hobiji: Ekstremālie sporta veidi, teniss, fotografēšana, ceļošana.
Raksturo: Centīga, neatlaidīga, godīga.
Moto: „Māksla dzīvot vairāk līdzinās dūru cīņas mākslai nekā dejas mākslai, jo vajag stāvēt stingri un vienmēr būt gatavam uz necerēto, nevis uz to, kas iepriekš zināms.” (Marks Aurēlijs)

„Valpro” stipendiāte Olga Ļašuka stāsta:

„Gribu izteikt lielu pateicību LU Fondam un stipendijas komisijai par iespēju saņemt „Valpro” stipendiju. Tas no vienas puses dod materiālu neatkarību, kas sniedz iespēju pilnvērtīgi veltīt laiku pētnieciskajam darbam un iespēju koncentrēties studijām; no otras puses – tā ir liela motivācija turpmākajiem panākumiem, darbiem un idejām, ko tomēr varēšu realizēt dzīvē.

Galvenais, kas ir jāizdara jebkuram studentam: ir jāatrod sevi dzīvē, jāsaprot, ar ko grib nodarboties, tad arī valsts iegūs augsti kvalificētus speciālistus. Darbošanās interesējošā nozarē vienmēr rada augstus rezultātus, panākumus un tiek realizētas vispārdrošākās idejas. Protams, neviens nav teicis, ka tas ir tik viegli, bet par nākotni ir jādomā visiem kopā. 

Paralēli studijām un pētniecībai man tagad rodas iespēja turpināt nodarboties ar hobijiem – sportu un fotografēšanu. Ļoti ceru, ka ar savu darbību attaisnošu uz mani liktās cerības. Paldies „Valpro”!”

2015. gadā Olga aizstāvējusi maģistra darbu par tēmu "Pulsa viļņa izplatīšanas ātruma noteikšana ar bezkontakta fotopletizmogrāfijas metodi".