Guntars Rēboks

Studē: LU Teoloģijas fakultātes maģistrantūra.
Hobiji: Lasu par Jaunās Derības apokrifiem, gnostiķiem, mistiķiem un maldu mācībām kristietībā, kā arī liela interese ir rastafari kustībā. Interesē zemūdens pasaule – ir akvārijs. Astronomija un zvaigžņu pētniecība.
Raksturo: Kopš sevi atceros, vienmēr esmu spējis brīnīties. Kā mazam bērnam tas izdevās vieglāk. Jāsaka paldies Dievam, ka līdz ar gadiem un grūtībām neesmu šo spēju pazaudējis, kas arī ir viens no lielākajiem virzītājspēkiem pētnieciskajā darbā.
Moto: Credo ut intelligam.

Žaņa Lapuķa piemiņas stipendijas ieguvējs Guntars Rēboks stāsta:

„Kad mācījos pamatskolā, biju izlasījis visas enciklopēdijas par reliģijām, kuras bija atrodamas skolas pieticīgajā bibliotēkā. Toreiz vēl bibliotekāre brīdināja, lai ar tām lietām pārāk neaizraujos. Tā ir sanācis, ka neesmu paklausījis šim pārlieku racionālajam padomam un esmu ar šīm lietām aizrāvies pamatīgi.

Kā bērnam īpaši patika stāsti, filmas, notikumi, kas bija saistīti ar kaut ko senu, eksotisku, ar meklējumiem, atradumiem, kur visam cauri strāvo ezotēriski mistiska noskaņa. Arī šodien šis bērns manī raugās uz 1945.gadā Ēģiptē atrastajiem tekstiem, kurus no oficiālās varas draudīgās rokas savulaik paslēpuši vietējā klostera mūki.

Nav šaubu, ka šajos tekstos, ko oficiālā baznīca savulaik centusies iznīcināt, ir pietiekami daudz vērtīgu lietu, kuras mūsdienu kristietim nevajadzētu ignorēt. Ž.Lapuķa piemiņas stipendija palīdzēs iepazīties ar seno koptu valodu, kas pavērs pētniecības iespējas iepriekšminēto tekstu pētniecībā.

Tāpat jāsaka paldies Ž.Lapuķim, kurš, būdams Jēzus sekotājs, nesavtīgi novēlējis mantojumu kristiešiem, kuri būtu pietiekoši uzņēmīgi, lai turpinātu Kristus iesākto darbu. Šī stipendija dos iespēju atbrīvot laiku, lai kalpotu draudzē un dotu tālāk to, ko esmu apguvis universitātē, kā arī, lasot grāmatas. Ja tāda ir Dieva vēlme, neatsaku kalpot arī par mācītāju.”

2012. gadā Guntars aizstāvējis maģistra darbu par tēmu "Demiurgs valentīniešu teoloģijā".