Olga Trebuhina

Studē: RTU, Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāte, profesionālā bakalaura studija programma "Arhitektūra".
Hobiji: Gleznošana, dizains, fotografēšana, mākslu izpēte, literatūra, mazi un lieli ceļojumi.
Raksturo:"Sun battery".
Moto: There are no limitations in what you can do, except limitations of your own mind.

Kristapa Morberga stipendiāte Olga Trebuhina par sevi stāsta:

"Mana interese par arhitektūru aizsākās jau kopš bērnības, kas es atradu mājās interjera un arhitektūras žurnālus un pārzīmēju bildītes no tiem. Apzinātā vecumā, paralēli mācībām, apmeklēju interjera dizaina kursus, kas man deva ne tikai arhitektam noderīgas zināšanas, bet arī sapratni par to, kā es tālāk gribu attīstīties.

Studējot arhitektūru jau 4 gadus, izpratne par daudzām lietām ir krasi mainījusies. Tagad vēroju pasauli un pilsētu no cita skatu punkta, dziļāk un plašāk, un negribu apstāties! Jo vairāk zini, jo labāk saproti, ka neko nezini.)  Arhitektūrā saiet kopā vairākas manas intereses – kultūras vēsture, vizuālā un plastiskā māksla, cilvēku psiholoģija, mūzika.

Arhitektūra, cilvēku dzīvē, ieņem ārkārtīgi lielu lomu, bet arhitekts uzņemas lielu atbildību par savu darbu. Man liekas, ka ir ļoti nozīmīgi, ka mēs paši veidojām telpu kurā dzīvojām, un svarīgi ir izveidot šo telpu, vai tas būtu istabas interjers, pilsētas laukums vai tavs dārzs, tā, lai dzīve tajā būtu ērta un baudāma. Tur, man liekās, slēpjas vislielākā meistarība un pēc tā es arī tiecos.

Es esmu no visas sirds pateicīga LU stipendiju fonda darbiniekiem un RTU APF mācībspēkiem par izvirzīšanu stipendijai! Paldies Kristapam Morbergam, man ir liels gods, ka manis paveiktais darbs ir tik augsti novērtēts! Morberga stipendija dod lielisku stimulu paveikt vēl vairāk, atklāt jaunus horizontus un izglītoties tālāk!"