Aleksandra Ļaučuka

Studē: LU HZF, Moderno valodu un biznesa programma.

Hobiji: "Kas? Kur? Kad?", klinšu kāpšana, encounter, valodas, ceļošana.

Raksturo: Aktīva un dzīvespriecīga.

Kristapa Morberga stipendiāte Aleksandra Ļaučuka par sevi stāsta:

"Man kā studentei paveicās, ka tieši tajā gadā, kad beidzu skolu, atvērās pirmā programma, kas ļauj mācīties gan valodas, gan ekonomiku un vadību. Būt par filologu ir pārāk garlaicīgi, ekonomistu ir pārāk daudz, bet apvienojot specialitātes var iegūt patiešām labu un plašu izglītību.

Bez studijām arī ir daudz kas darāms – sportoju, spēlēju intelektuālās un ekstrēmās spēles, labprāt ceļoju, runāju sešās valodās un lasu vēl dažās. Bez citiem projektiem izdevās arī pusgadu studēt Francijas universitātē "Erasmus" programmas ietvaros un pamākslot Zviedrijā kopā ar organizāciju "Youth in Action", kas kopumā dod vērtīgu pieredzi. Pēdējos divus gadus kopā ar pasniedzējiem un studentiem no Lietuvas un Turcijas universitātēm attīstījām pētniecisko projektu starpkultūru komunikācijās.

Iegūt stipendiju ir patīkami, jo tā nebija mans mērķis. Vienkārši universitātē nolēma, ka studente nodarbojas ar noderīgam lietām, kas jāatbalsta. Tieši tas motivē visvairāk."

 

2013. gadā Aleksandra aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Latviešu valodā neesošo angļu valodas ekonomikas terminu tulkošana" un 2015. gadā maģistra darbu par tēmu "Franču idiomu tulkošana latviešu valodā".