Edgars Noskovs

Studē: LU Sociālo zinātņu fakultāte,komunikācijas zinātnes bakalaura studiju programma.
Hobiji: Televīzija, audiovizuālā māksla, multimediji, video veidošana, noformēšana, dizains, filmēšana, pasākumu vadīšana, radoša un neordināra domāšana.
Raksturo: Aktīvs, mērķtiecīgs, komunikabls. Neturas pie sliktā, taču pieķeras pie labā. Citiem vienmēr iesaka ne no kā nebaidīties, būt pašpārliecinātiem un nenovērtēt sevi par zemu. Dzimis rīdzinieks un Rīgas bohēmas baudītājs. Cilvēkos ciena solidaritāti, entuziasmu, drosmi un godīgumu. Neveiksmes un grūtības ir viņa spītības un mērķtiecības "degviela".
Moto: Grūtību un neveiksmju upi var šķērsot tikai pāri mērķtiecības tiltam ceļā uz veiksmes krastu.

Kristapa Morberga stipendiāts Edgars Noskovs par sevi stāsta:

"Esmu radošs cilvēks un man ir svarīgi dzīvot dinamiski, radot un pilnveidojot pasauli sev apkārt. Stājoties Latvijas Universitātē, skaidri zināju, ko vēlos studēt. Mani vienmēr aizrāva audiovizuālie mediji, televīzija un viss, kas ar to saistās. Man ir utopiska apņēmība mainīt kaut ko sabiedrībā uz labu, tāpēc izvēlējos studēt tieši komunikācijas zinātni LU SZF, kas man pavēra plašu iespēju loku, zināšanu spektru, un pats studiju process LU mani motivē virzīties tālāk šajā jomā, kā arī es ticu, ka darbs medijos ir cilvēka iespēja ietekmēt procesus pasaulē, jo informācija mūsdienās veido cilvēku likteni.

Studēšana LU man pavēra līdz šim neapsvērtas un necerētas iespējas, tai skaitā, iespēju iegūt Kristapa Morberga stipendiju.

Vienmēr esmu bijis sabiedrisks un cenšos būt visu notikumu epicentrā. Cenšos nelaist garām nevienu potenciālu iespēju iesaistīties dažādās aktivitātēs, pasākumos un projektos. Iestājos un darbojos studentu televīzijā, ieguvu vērtīgas zināšanas un iemaņas televīzijas jomā. Darbojos LTV7 raidījumā SeMa Laboratorija kā reportieris no LU. Paralēli tam esmu iesaistījies papildus aktivitātēs LU SZF – aktīvi piedalījos „Studentu kurpēs”, vadīju ekskursijas holandiešu studentiem, asistēju Sabiedrisko attiecību departamentam, esmu palīdzējis daudziem skolniekiem uzsākt studijas LU SZF. Studēšana mani motivē virzīties tālāk un meklēt papildus izaicinājumus. Šovasar esmu darbojies Vācijas lielākajā klīnikā Aachen Uniklinik, konsultējot pētniekus mediju jautājumos.

Līdz šim lielākais pagodinājums man bija piedalīties LU ikgadējās reklāmas uzņemšanā un promocijas materiālu veidošanā. Pārstāvēt un popularizēt LU valsts mērogā un starptautiski man sagādā gandarījumu un prieku, jo esmu ļoti pateicīgs par man sniegto budžeta studiju iespēju, par iegūtām zināšanām un neaizstājamu pieredzi, pasniedzēju atbalstu un labu cilvēku palīdzību.

Būt vienam no Kristapa Morberga fonda stipendiātiem man ir liels pagodinājums un saviļņojums. Stipendijas atbalsts man nozīmē iespēju tālāk turpināt pilnvērtīgi studēt un veltīt visu savu laiku un spēkus studijām, Latvijas Universitātei un savai nākotnei. Lielais saviļņojums, kļūstot par stipendiātu, manī rada, šķiet, neizsmeļamu enerģiju, spītību un spēku, lai es varētu veiksmīgi virzīties tālāk pretī nākamiem izaicinājumiem.

Apziņa, ka atbilstu Kristapa Morberga stipendijas prasībām, rada lielu gandarījumu, ka pūles, veiksmes, neveiksmes un neatlaidība, viss, ko es daru, tiek atzīts un novērtēts. Par stipendijas iegūšanu vēlos pateikties LU Fondam, pasniedzējiem par atbalstu un esošiem stipendiātiem par iedvesmu. LU Fonda dāvātas iespējas studentiem ir liels atbalsts gan finansiāli, gan morāli – studenti jūtas novērtēti, atbalstīti un iedrošināti, kas ļoti nepieciešams veiksmīgai studēšanai un nākotnei."

2014. gadā Edgars aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Televīzijas auditorija mediju konverģences kontekstā: televīzijas lietojuma analīze dažādās vecuma grupās Latvijā".