Jevgēnijs Vihrovs

Studē: LU Datorikas fakultāte, datorzinātņu bakalaura studiju programma.

Hobiji: Sporta programmēšana, lasīšana, kendo.

Raksturo: Mērķtiecīgs, sabiedrisks, atbildīgs.

Kristapa Morberga stipendiāts Jevgēnijs Vihrovs par sevi stāsta:

"Pēc skolas beigšanas uzreiz vēlējos iestāties tieši Latvijas Universitātē. Ilgi mocījos ar fakultātes izvēli, un beigās izlēmu iestāties Datorikas fakultātē, kur jau studēja mans brālis, kā arī daži mani draugi. Studentu dzīve Datorikas fakultātē izrādījās, kā arī biju gaidījis, ļoti jautra, aktīva un notikumiem pilna.

Studijas Datorikas fakultātē visu šo laiku ir bijušas ļoti interesantas un daudzveidīgas. Bez tam sāku piedalīties programmēšanas sacensībās, kas man aizstāja skolas laika aizraušanos - mācību olimpiādes, kurās bieži piedalījos. Skolā centos piedalīties gandrīz vai visu mācību priekšmetu olimpiādēs: bioloģija, fizika, ģeogrāfija, u.c. Visvairāk tomēr mani saistīja matemātikas olimpiādes, kur arī bija vislielākie sasniegumi (piedalījos pasaules olimpiādē IMO, kā arī aizstāvēju zinātniski pētniecisko darbu starptautiskajā skolēnu konferencē ESE). Būdams students, apguvu programmēšanu labākā līmenī un sāku piedalīties arī studentu komandu programmēšanas sacensībās ACM ICPC, kur mūsu komanda ir sasniegusi izcilus rezultātus, izcīnot pirmās un otrās pakāpes diplomus ¼-finālos un ½-finālos, kā arī pirmoreiz Latvijas Universitātes vēsturē iekļūstot pasaules finālā un iegūstot 18. dalīto vietu. Bez tam, iestājoties universitātē, tagad jau pats sāku palīdzēt organizēt olimpiādes Latvijā.

Bet neviens no šiem sasniegumiem nebūtu iespējams bez citu cilvēku atbalsta, un es gribētu it īpaši pateikties maniem daudziem pasniedzējiem, kas man palīdzēja sasniegt mērķus. Man ir liels gods iegūt Kristapa Morberga stipendiju, kas man nozīmē padarīto darbu apliecinājumu, kā arī ieguldījumu turpmākajās iecerēs."

 

2013. gadā Jevgēnijs aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Būla virkņu kopu jūtīgums" un 2015. gadā maģistra darbu par tēmu "Jaunas sakarības starp Būla funkciju jutīgumu un bloku jutīgumu".