Katrīna Žukova

Studē: LU Sociālo zinātņu fakultāte, komunikācijas zinātnes bakalaura studiju programma.
Hobiji: Ceļošana, stopēšana.
Raksturo: “Novērtējam viņas spēju klusēt un runāt tikai tad, kad vārds ir kā naglai uz galvas; vienmēr zina, ko grib un kā to panākt.” (bijušie klasesbiedri)
Moto: No savām kļūdām mācies, uz citu citu kļūdām taisi karjeru! (Miltons Fridmens).

Kristapa Morberga stipendiāte Katrīna Žukova par sevi stāsta:

"Sagadīšanās pēc 2009. gada 13.janvārī biju Vecrīgā, kur notika pulcēšanās protestam un vēlāk arī grautiņi. Tajā pašā vakarā, skatoties "Panorāmas" sižetu par grautiņiem, redzēju, ka žurnālistam Jānim Gestem trāpīja ar akmeni pa galvu. Tas viss radīja savādu domu virkni,  mammai teicu: "Es būšu žurnāliste!" Protams, tai brīdī izskanēja tikai trīs vārdi: "Tas ir bīstami."

Ja pirms tam prātoju par citām karjeras iespējām, tad kopš 2009.gada janvāra ne mirkli neesmu atkāpusies no šā sava sapņa.

Jau vidusskolā savu zinātniski pētniecisko darbu izvēlējos rakstīt par slēpto politisko reklāmu dienas laikrakstos, kas tikai pastiprināja manu interesi par politiku. Piedalīšanās sabiedrība par atklātību-Delna rīkotajā pētnieciskās žurnālistikas programmā turpināja mani iedvesmot un pārliecināt, ka esmu izvēlējusies pareizo ceļu savai dzīvei. Visbeidzot nonākšana Briselē, kur ar vēl trīs domubiedriem uzņēmām dokumentālu mācību filmu par žurnālistu darba specifiku, strādājot Briselē, par visiem 100% nostirpināja vēlmi - iet un darīt.

Šīs stipendijas iegūšana ir ne tikai finansiāls balsts ikdienas rūpēs, bet arī liels pagodinājums un morāls gandarījums. Liels paldies dižmecenātam Kristapam Morbergam, kā arī ģimenei un draugiem, kuri vienmēr tic maniem spēkiem!"

2014. gadā Katrīna aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Dzimtes dimensija 11. Saeimas deputātu debatēs par valsts budžetu 2013. un 2014. gadam" un turpina studijas maģistrantūrā.